Data emiterii: 13.11.2009
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a finalizat proiectul Reabilitarea podului de la Potlogi,
finanţat de Uniunea Europeană
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a implementat, în perioada mai 2007 - noiembrie 2009, proiectul Reabilitarea podului de la Potlogi, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Phare 2005 Coeziune Economică şi Socială, Măsuri împotriva dezastrelor provocate de inundaţii.
Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană cu suma de 919.685 Euro, însă a fost necesară şi o contribuţie a Consiliului Judeţean Dâmboviţa de 1.190.802 Euro.
Prin această investiţie s-a urmărit reabilitarea podului peste râul Argeş, aflat pe DJ 711A, la km. 36+904, în comuna Potlogi.
Starea de deteriorare a podului a fost apreciată de specialişti la 50%, fiind necesare intervenţii la suprastructură, infrastructură, calea pe pod, parapeţi, rosturi, aparate de reazem, guri de scurgere şi pragul de fund.
Podul de la Potlogi reprezintă un punct strategic de legătură între judeţele Giurgiu, Teleorman şi Argeş cu judeţele Dâmboviţa şi Prahova, fiind amplasat pe un drum judeţean care se închide la circa 3 km de pod, în autostrada Bucureşti – Piteşti.
Podul de la Potlogi este un important punct pe drumul care face legătura între sudul şi sud-estul judeţului Dâmboviţa cu autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, precum şi între A 1 şi DN 71 Bucureşti – Târgovişte, nemaiamintind şi drumurile judeţene (deci interconectează judeţele Dâmboviţa, Argeş şi Teleorman). De asemenea, fiind plasat în apropierea graniţei cu judeţele Giurgiu şi Teleorman, reabilitarea sa are un impact regional, folosind şi locuitorilor care se deplasează din aceste judeţe, ori din Bucureşti, către judeţul Dâmboviţa, cu efecte asupra dezvoltării socio-economice a zoneler respective.
Proiectul Reabilitarea podului de la Potlogi va avea impact la nivel regional, contribuind la creşterea mobilităţii persoanelor şi bunurilor între judeţele din apropierea obiectivului supus reabilitării, cu efecte puternice asupra dezvoltării economice a zonei şi deci a calităţii vieţii populaţiei dâmboviţene. Podul se află pe un traseu care traversează partea de sud a judeţului de la est la vest, în curs de reabilitare printr-un proiect finanţat din fondurile structurale ale Uniunii Europene, Ranforsarea şi modernizarea drumurilor judeţene DJ 701, DJ 401A ŞI DJ 711A pe traseul Dobra – Cornăţelu - Braniştea – Titu – Sălcuţa – Odobeşti – Potlogi - Corbii Mari, a cărui implementare a început la sfârşitul lunii martie şi care are o valoare totală estimată de 66.894.836,12 lei (circa 16 milioane Euro).
Persoane de contact:
- ing. Dorel Bondilă, Şef Serviciu Dezvoltare Regională - Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Manager proiect. Tel./Fax: 0245/640517, e-mail: dbondila@cjd.ro;
- ing. Vasile Dinu, Director executiv Direcţia de Drumuri şi Poduri - Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Manager tehnic. Tel.: 0245/207626.
|
UNIUNEA EUROPEANĂ
Proiect finanţat prin PHARE
|
Uniunea Europeană reprezintă o entitate politică, socială şi economică compusă din 27 ţări. Statele Membre au decis împreună, pe parcursul unui proces de extindere ce a durat 50 de ani, să construiască o zonă de stabilitate, democraţie şi dezvoltare durabilă, menţinând diversitatea culturală, toleranţa şi libertăţile individuale. Uniunea Europeană îşi propune să împărtăşească realizările şi valorile sale cu ţările şi popoarele de dincolo de graniţele ei.
|
GUVERNUL
ROMÂNIEI
|