06.04.2023

Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița se alătură și anul acesta Parteneriatului Educațional Național „Prietenie …pe o… sfoară…”, inițiat de Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov. Aflat la cea de-a unsprezecea ediție, acțiunile parteneriatului sunt dedicate promovării literaturii pentru copii şi stimulării interesului pentru lectură al celor mici. Sunt încurajate să se alăture bibliotecile publice, organizațiile neguvernamentale, cluburile copiilor sau orice alte organizații care desfășoară activități cu copiii și susțin prioritățile parteneriatului.

Tema pe care o propunem în acest an este dedicată celebrării operei scriitoarei JOHANNA SPYRI, autoarea cărții ”Heidi, fetița munților”. Organizatorii vor asigura ateliere de lectură și vor pune la dispoziția participanților materialele necesare (prezentare, conținut, fișe de lucru). Numele parteneriatului, „Prietenie …pe o … sfoară...”, a fost inspirat de activitatea practică care însoțește atelierele de lectură. Fiecare copil participant la program realizează un desen inspirat de cartea prezentată. La sfârșitul perioadei de desfășurare, partenerii fac schimb de desene, pe care le expun la sediul lor, pe o sfoară. Desenele nu se vor mai trimite prin poștă, ci se vor realiza expoziții, pe sfoară, în cadrul bibliotecilor.

Fiecare partener va trimite 3 - 5 fotografii de la activități şi expoziții, organizatorului, respectiv Centrului de Excelență pentru Copii și Tineret - Brașov, în vederea realizării unei expoziții virtuale, finale.

Persoana de contact (Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița): Dumitrache Camelia (Filiala pentru Copii „Ioan Alexandru Brătescu-Voinești), nr telefon: 0736652306.