02.09.2016

Astăzi, 1 septembrie 2016, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a organizat, la sediul Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, o întâlnire de lucru privind dezvoltarea zonei montane dâmboviţene Moroeni – Padina – Peştera în cadrul căreia au fost prezentate, în vederea dezbaterii, documentele intitulate “Îndrumătorul privind activitatea de campare pentru zona montană a judeţului Dâmboviţa” şi “Regulamentul de construire în zona montană”. 

Principalele puncte de discuţie au vizat aspecte referitoare la organizarea unor zone de campare autorizate, posibilitatea amenajării de parcări publice şi a unui centru de servicii publice în zona montană, precum şi alte facilităţi de infrastructură care să deservească îmbunătăţirii condiţiilor turistice în staţiune. 

Adrian Ţuţuianu, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa: “Am să vă fac o prezentare generală a situaţiei din zona Moroeni-Padina-Peştera (…) pentru că ceea ce urmează să se întample acolo îi interesează în egală măsură pe toţi cei prezenţi: interesează administraţia publică judeţeană pentru că accesul are loc pe drum judeţean. Ne-am propus ca în 10 ani să creăm acolo o staţiune turistică de interes naţional. Este un proiect pe care mi l-am asumat şi pe care o să-l punem în aplicare la Consiliul Judeţean. De asemenea, îi interesează și pe cei care desfăşoară activităţi economice în zona montană, cum se dezvoltă zona şi care sunt rezultatele tipului de dezvoltare pe care îl avem astăzi. Ne interesează cum va arăta această staţiune turistică de interes naţional şi cred că toţi trebuie să ne propunem ca aceasta să fie una de succes (…)îi interesează și pe cei care execută lucrări de proiectare, lucrări de arhitectură pentru că trebuie să ne lămurim în privinţa a ceea ce propunem clienţilor noştri. Totodată, interesează și Primăria Moroeni pentru că, așa cum am spus atât primarului, cât şi consilierilor locali, viitorul comunei Moroeni stă în dezvoltarea staţiunii de la Padina-Peştera.”  

Alături de Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi de Vicepreşedinţii Alexandru Oprea şi Corneliu Ştefan, la dezbaterea publică au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai firmelor constructoare din zonă, conducerea Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa şi a operatorului pentru Salubritate Supercom, reprezentanţi ai Serviciului Salvamont, Parcului Natural Bucegi, Gărzii de Mediu Dâmboviţa, Jandarmeriei şi Serviciului de Ordine Publică Dâmboviţa, reprezentanţi ai aparatului administrativ judeţean şi ai unităţii administrativ – teritoriale Moroeni, dar şi senatorul Valentin Calcan şi presa locală.

La finalul întâlnirii, preşedintele Adrian Ţuţuianu a stabilit un termen de 20 de zile de la dezbaterea organizată astăzi pentru întocmirea de către participanţii prezenţi la discuţie şi de către instituţiile competente, ca părţi interesate şi implicate în subiect, a unor observaţii pertinente menite să contribuie la îmbunătăţirea documentelor în cauză. Observaţiile urmează a fi transmise Direcţiei de Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa în vederea analizării şi identificării unor soluţii viabile la propunerile primite. În acest context, în perioada 1-5 octombrie a.c. documentele vor fi supuse unei noi dezbateri publice, urmând ca în perioada 20 – 25 octombrie a.c. să fie supuse analizei în cadrul unei şedinţe a Consiliului Judeţean Dâmboviţa.