30.07.2017

Sâmbătă, 29 iulie 2017, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost prezentă la ceremonia dedicată Zilei Imnului Naţional al României, ce a avut loc în Piaţa Mihai Viteazul din Târgovişte.

Evenimentul a debutat cu primirea raportului de către Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, şi a continuat cu rostirea de alocuţiuni de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, Subprefectul Judeţului, Florina Mureșan, Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, Primarul Municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan. Solemnitatea s-a încheiat cu intonarea Imnului de Stat al României şi defilarea detaşamentului de onoare. 

La ceremonial au mai fost prezenţi: Rovana Plumb, Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Claudia Gilia, Vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, parlamentari de Dâmbovița, reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Târgoviştei, veterani de război, reprezentanţi ai unităţilor militare din Garnizoană, cadre militare în rezervă şi în retragere, reprezentanţi ai asociaţiei „Cultul Eroilor”, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Universităţii Valahia, Inspectoratului Școlar Județean Dâmboviţa şi alţii.

Alexandru Oprea, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa:

Nimeni şi nimic nu poate contesta faptul că românii şi România au găsit tăria de a rămâne împreună chiar şi în cele mai cruciale momente trăite de-a lungul istoriei noastre. Au trecut mulţi ani peste noi, dar am rămas la fel de fideli şi de sensibili faţă de simbolul care ne-a oferit curajul de a înfrunta orice pericol, în orice moment – vorbesc despre Imnul Naţional al României, un bun apărător al credinţei şi valorii poporului român.

Nu doar noi românii, ci şi imnul nostru naţional are o istorie care, deşi marcată de intermitenţe, a ieşit învingătoare. A refuzat să fie uitat de oameni, în vremuri lipsite de libertate, şi a continuat să răsune în inimile milioanelor de români care aşteptau să-şi redobândească drepturile şi fericirea. Ulterior, după aproape o jumătate de secol de interdicţie, a prins din nou voce. O voce puternică, fermă şi sinceră, o voce care a răsunat pe străzile României, mobilizând zeci, sute, milioane de oameni să lupte pentru independenţă, să lupte pentru o viaţă la care doar visau.

 Pentru noi toţi, povestea lui a început cu „Un răsunet”, la Râmnicu Vâlcea – la Revoluţia de la 1848 şi a sfârşit cu „Deşteaptă-te, Române”, acum mai bine de 25 de ani, în toată România. Astăzi, continuă să trăiască prin vocea sportivilor, a forţelor armate şi prin sufletul românilor.

Trebuie să nu uităm faptul că imnul naţional al României este mai mult decât un moment sau o poveste. Este un lucru de suflet al nostru, este un cântec care ne încântă inima şi ne reînvie amintiri marcante pentru evoluţia noastră. Certitudinea este că la un anumit moment ne-a dat curaj, iar azi trebuie să îi fim recunoscători.

Faptul că suntem astăzi, aici, este felul nostru de a demonstra că imnul naţional al României continuă să fie parte din noi, continuă să fie vocea noastră a tuturor.

Vă mulţumesc!