26.06.2021

La Târgoviște a fost sărbătorit astăzi, 26 iunie 2021, Drapelul Național, în cadrul unei manifestări cu caracter evocator, la care au luat parte atât reprezentanții administrației publice locale, cât și ai Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu numeroși cetățeni.

            Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan - însoțit de vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, administratorul public Cristian Avanu, parlamentari de Dâmbovița, reprezentanții autorităților locale, reprezentanții instituțiilor deconcentrate, ai structurilor militare și ai Arhiepiscopiei Târgoviștei - a luat parte astăzi la activitățile organizate pentru cinstirea Drapelului Național.

            Evenimentele solemne au cuprins o slujbă de sfințire a drapelului la Catedrala Mitropolitană, au continuat cu înălțarea Drapelului Național pe catarg în Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște. Oficialitățile prezente au rostit alocuțiuni în cinstea acestei zile, manifestarea încheindu-se cu defilarea Gărzii de Onoare.

            Președintele Corneliu Ștefan:

            „Ziua Drapelului Național este un prilej deosebit pentru mine de a fi alături de dumneavoastră, la această mare sărbătoare, și pentru a trăi, alături de dumneavoastră, emoția cinstirii Drapelului Național - acest simbol care ne-a adunat, de mai bine de un veac, în jurul lui, ne-a insuflat încredere în destinul neamului românesc și ne îndeamnă permanent să ne cinstim patria, eroii și strădaniile înaintașilor noștri, cărora le datorăm țara liberă în care trăim, o istorie - care nu a fost ușoară, dar care a fost întotdeauna însuflețită de idealuri-, tot ce suntem noi, românii, astăzi, libertatea de care ne bucurăm cu toții și șansa de a trăi, de a ne bucura și de a înfăptui lucruri care să ne facă cinste și care să le ușureze urmașilor noștri drumul în timp.

            De fiecare dată când drapelul patriei noastre se înalță spre cer undeva, pe pământ românesc, el dă mărturie faptului că românii sunt tot aici, deoarece și-au prețuit valorile și au luptat neobosit pentru izbânda idealurilor lor de libertate, unitate și progres.

Sângele înaintașilor noștri, căzuți pentru neam și țară, holdele aurii, care acoperă câmpiile, și cerul albastru, simbol al păcii – toate își au locul în culorile drapelului național. Tricolorul le-a fost pavăză soldaților români pe câmpul de luptă, dar și tuturor românilor care au luptat cu curaj pentru ca România să își continue existența nu doar fizic, pe harta lumii, ci și spiritual, prin realizări în domeniile științei, artei, religiei și sportului.

            Dragi dâmboviţeni, să cinstim cum se cuvine simbolurile noastre naționale - drapelul, stema și imnul-, pentru că ele sunt expresia identității noastre în ce privește spațiul geografic căruia-i spunem România, limba română, cultura și civilizația română! Să veghem pentru ca imaginea Drapelului Național să rămână vie în inimile noastre, ca sevă a dragostei noastre de țară și popor!

                        La mulţi ani!”