06.05.2016

Vineri, 6 mai 2016, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a efectuat o vizită în comuna Nucet cu ocazia celebrării sărbătorii creştine Izvorul Tămăduirii şi celei de-a VIII-a ediţii a Zilelor localităţii.

Momentul Sfintei Liturghii, oficiată la Mânăstirea Nucet în prezenţa a mii de credincioşi, a fost urmat de pelerinajul la ”Fântâna de leac”, unde cetăţenii vin pentru a lua apa sfinţită sau Aghiasma Mică, aşa cum este cunoscută.

Imediat după finalizarea manifestărilor religioase organizate cu prilejul sărbătorii Izvorul Tămăduirii, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, europarlamentarul Viorica Dăncilă, senatorul Leonardo Badea, deputaţii Rovana Plumb şi Ion Pârgaru, primarul comunei Nucet, Luisa Bărboiu, au participat la evenimentul dedicat serbării Zilelor Localităţii unde s-au întâlnit cu locuitorii comunei Nucet pentru a le transmite urări de bine prilejuite de această ocazie şi a-i asigura că administraţia judeţeană va sprijini în continuare proiectele de dezvoltare a localităţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu : ”Vin cu emoţie în faţa dumneavoastră de 8 ani. Sunt bucuros că astăzi putem face un bilanţ (..) şi aş vrea să vă spun că am reuşit, împreună cu doamna primar şi Consiliul Local Nucet, să rezolvăm câteva lucruri: avem o şcoală nouă la Cazaci, avem o grădiniţă nouă la Cazaci şi avem o şcoală nouă la Nucet. Avem 7 km de drumuri comunale asfaltate. Am reuşit să reabilităm o parte din drumurile judeţene. Ultimul făcut este drumul de la Băleni la Nucet, care le foloseşte ambelor localităţi. Vreau să vă precizez astăzi că vom începe şi lucrările de reabilitare, modernizare şi extindere la căminul cultural din localitate, iar pentru viitor avem alte proiecte de finalizat. Vom finaliza anul acesta lucrările de la Mănăstirea Nucet şi de la biserica Ilfoveni. De asemenea, vom continua să facem lucruri care sunt absolut necesare. Extinderea lucrărilor de apă şi a reţelelor de canalizare. De asemenea, ne propunem să depunem proiecte europene pentru asfaltarea drumurilor de exploatare agricolă şi a celorlalte drumuri care sunt încă neasfaltate din localitate. Ne propunem să modernizăm, anul viitor, dispensarul medical. Proiectul este deja depus. (…) Astăzi sărbătorim şi 75 de ani de la înfiinţarea staţiunii de cercetări piscicole de la Nucet. Este un eveniment cu totul special. Această staţiune dă personalitate comunei dumneavoastră, este unicat la nivel naţional şi este un lucru pe care trebuie să îl ţinem în viaţă. Am făcut eforturi în tot acest răstimp pentru ca staţiunea să rămână aici şi să rămână puternică, să contribuie la dezvoltarea economiei naţionale. La mulţi ani, Nucet! ”