12.05.2017

Astăzi, 11 mai 2017, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, şi vicepreşedintele Claudia Gilia au fost prezenţi la concursul dedicat Zilei Naţionale a statului Israel, eveniment organizat la Şcoala Gimnazială „Smaranda Gheorghiu" din Târgovişte. Invitat de onoare a fost Excelenţa Sa Ambasadorul Israelului în România, Tamar Samash.

Concursul intitulat „Cine ştie, câştigă!” a vizat cunoştinţele elevilor târgovişteni cu privire la istoria şi cultura statului Israel, din comisia de jurizare făcând parte atât doamna ambasador Tamar Samash, cât şi reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice judeţene şi locale. Toţi participanţii au fost felicitaţi pentru rezultatele bune obţinute în cadrul concursului. La finalul acestuia, a avut loc o scurtă prezentare a statului Israel. Programul s-a încheiat cu scurte momente artistice reprezentative pentru identitatea poporului israelian.

Cu acest prilej, preşedintele Alexandru Oprea i-a mulţumit doamnei ambasador pentru interesul acordat evenimentului, adresându-i invitaţia de a vizita judeţul Dâmboviţa şi declarându-se deschis la iniţierea unui dialog între cele două părţi cu privire la posibilitatea atragerii de investitori israelieni în judeţ. Totodată, preşedintele CJD le-a mulţumit şi tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei activităţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea: „Ceea ce aţi făcut astăzi este un exemplu de urmat. Este bine să ne amintim că noi, ca popor, suntem definiţi ca fiind un popor cu o toleranţă foarte accentuată cu privire la alte naţiuni conlocuitoare. Doamna ambasador, eu vă adresez invitaţia de a veni în judeţul Dâmboviţa într-o vizită oficială. Vă aşteptăm la Târgovişte! Vreau să vă asigur că ne dorim, în calitate de autorităţi, o colaborare mai strânsă cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Israel. Îi aşteptăm să vină să investească în judeţul Dâmboviţa.”

La eveniment au mai participat: Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte, Ion Sorin – inspector şcolar general al ISG Dâmboviţa, Gabriela Istrate şi Cristina Stroe – inspectori şcolari generali adjuncţi ai ISG Dâmboviţa, Paul Schwartz – preşedintele Comunităţii Evreilor din Bucureşti, precum şi cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale „Smaranda Gheorghiu" din Târgovişte.