06.12.2007

Consiliul judeţean Dâmboviţa
04 decembrie 2007

Vizita delegaţiei oficiale a Provinciei Bari - Italia, în judeţul Dâmboviţa

Marţi, 4 decembrie, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost gazda delegaţiei oficiale a Provinicei Bari din Italia, provincie cu care judeţul Dâmboviţa are iniţiate relaţii de colaborare la nivel de şefi de administraţie publică.
Din delegaţie, condusă de preşedintele Provinciei Bari, Vincenzo Divella, au făcut parte reprezentanţi ai staff-ului administrativ, ai Camerei de Comerţ din Bari, ai unor firme de construcţii, precum şi ai unui institut care activează în domeniul asistenţei şi serviciilor sociale.

La întâlnirea cu reprezentanţii administraţiei judeţului Dâmboviţa, desfăşurată în Sala de şedinţe a Palatului administrativ, atât preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Gheorghe Ana, cât şi preşedintele Provinciei Bari, Vincenzo Divella, au ţinut să sublinieze că vizita delegaţiei italiene se înscrie într-o misiune economică şi socială, menită să concretizeze, în aceste domenii dar şi altele, relaţiile de colaborare dintre cele două regiuni, demarate în urmă cu trei ani la nivel administrativ.

Preşedintele Provinciei Bari, Vincenzo Divella, a subliniat că a venit vremea să trecem la fapte concrete, în sensul de a oferi un sprijin concret nu doar în domeniul asistenţei tehnice în implementarea proiectelor cu finanţare europeană, dar şi în realizarea unor parteneriate de tip Joint-Venture. Vrem să ştim mai multe despre Parcul Tehnologic de la Priboiu şi dorim să ne implicăm serios în dezvoltarea acestuia, fapt ce va constitui un punct de referinţă important pentru cele două regiuni, a spus preşedintele Provinciei Bari, care a ţinut să adauge că: întâi de toate sunt om afaceri şi ca atare consider că în acest moment este important să trecem la fapte.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Gheorghe Ana, şi-a exprimat speranţa vizavi de extinderea sferei de colaborare, şi la domeniul turistic, social şi cultural, domenii în care partenerii italieni excelează şi în care dorim să primim expertiza lor. De altfel, partea a doua a vizitei a cuprins un schimb de informaţii între membrii delegaţiei italiene şi specialiştii consiliului judeţean, în cadrul unor ateliere de lucru, privind proiectele de dezvoltare ale judeţului Dâmboviţa pe infrastructură rutieră şi tehnică, turism, asistenţă socială şi parcuri industriale, asftel încât să se poată stabili câteva priorităţi de colaborare.

Mai mult, unul dintre membri delegaţiei, reprezentant al Camerei de Comerţ din Bari, că interesul părţii italiene este acela de a pune în legătură cele două sisteme economice : sunt câteva luni bune de când, în provincie, am început să lucrăm la această colaborare şi putem afirma că suntem deja gata să punem la punct acorduri bilaterale. Ne interesează în primul rând infrastructura, şi în mod special regenerarea urbană şi, împreună cu preşedintele Vincezo Divella, am hotărât să punem o parte din fondurile noastre regionale la dispoziţia dumneavoastră pentru partea de proiectare. În al doilea rând, ne intereseză o colaborare directă la Parcul tehnologic de la Priboiu, prin crearea unei societăţi în perteneriat. Acesta a mai precizat că sunt inetresaţi şi de dezvoltarea colaborării pe domeniul turistic, precum şi de parteneriate pe probleme sociale, unde Bari vine cu experienţa institutului profesional superior, specializat pe problemele tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, dar şi pe alte servicii sociale.

Vizita delegaţiei Provinciei Bari a mai cuprins şi o întâlnire între preşedintele Vincenzo Divella şi Arhiepiscopul Târgoviştei, ÎPS Nifon Mihăiţă, la care a participat şi preşedintele Consiliului judeţean Dâmboviţa, Gheorghe Ana, întâlnire care a avut loc la sediul Arhiepisopiei Târgoviştei din municipiu.

Purtător de cuvânt,
Alexandra Panţu