27.06.2016

La invitația președintelui Raionului Ștefan Vodă, Nicolae Molozea, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, s-a deplasat, în perioada 24 – 27 iunie 2016, în Raionul Ștefan Vodă, având în vedere bunele relații dintre cele două unități administrativ-teritoriale, relații asumate oficial prin Protocolul de cooperare și înfrățire între Județul Dâmbovița din România și Raionul Ștefan Vodă din Republica Moldova.

În data de 25 iunie, delegația Consiliului Județean Dâmbovița a efectuat o vizită în orașul Ștefan Vodă la obiectivul de investiții „Reparaţie capitală şi dotare tehnică a Liceului Teoretic Ştefan Vodă”, urmare a acordului-cadru de finanțare a proiectului, aprobat prin HCJ nr. 158/19.05.2016.

Valoarea totală a programului de finanțare a obiectivului de investiții mai sus-menționat este de 1.733.281 lei, din care contribuția Consiliului Județean Dâmbovița este de 888.525 lei.

În ziua de 26 iunie 2016, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat, împreună cu oficialitățile Raionului Ștefan Vodă, la evenimentele dedicate Zilei Naționale a Portului Popular, manifestare ce a culminat cu defilarea alaiului ansamblurilor artistice tradiționale ale tuturor satelor din acest raion.

De asemenea, delegația Consiliului Județean Dâmbovița a fost invitată la sediul Consiliului Raional Ștefan Vodă de către domnul Nicolae Molozea, președintele raionului, prilej cu care au avut loc discuții oficiale și s-a stabilit ca, în perioada următoare, între reprezentanții celor două unități administrativ-teritoriale (Județul Dâmbovița și Raionul Ștefan Vodă), să aibă loc întâlniri având drept scop derularea unor proiecte comune în domeniile economic și cultural - educațional.

Totodată, reprezentanții celor două unități administrativ-teritoriale au stabilit ca, și în vara acestui an, să fie continuat schimbul de tabere școlare în cadrul programului comun, lansat în anul 2013.