Vicepremierul și Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, a efectuat astăzi, 26 septembrie 2014, o vizită de lucru în județul Dâmbovița, ce a debutat în Comuna Potlogi unde, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a urmărit stadiul derulării lucrărilor de restaurare a patrimoniului cultural al Ansamblului Brâncovenesc, investiție derulată prin Programul Operațional Regional (POR). Valoarea totală a proiectului este de 40.795.151,20 lei, inclusiv TVA, din care 26.161.408,57 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din FEDR, 4.001.156,60 lei finanțare din bugetul național și 615.562,55 lei - contribuția CJD.
Proiectul are ca obiectiv general valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum și crearea / modernizarea infrastructurilor conexe din zona Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi.
Vizita a continuat în municipiul Târgoviște cu evenimentul de inaugurare a obiectivului ”Centru multifuncțional de resurse și servicii pentru adulți cu handicap”, proiect finanțat prin POR, având valoarea totală de 3.680.673,47 lei.
La eveniment au mai participat: directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, vicepreședintele CJD, Ioan Marinescu, administratorul public al județului, Alexandru Oprea, prefectul județului, Victor Sanda, viceprimarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, reprezentanți ai administrației publice locale din județul Dâmbovița.
Adrian Țuțuianu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița: ”Vreau să mulțumesc Guvernului, domnului Victor Ponta și dumneavoastră, personal, domnule Vicepremier, pentru modul absolut corect și foarte rapid și în care realizăm decontarea tuturor lucrărilor care țin de ministerul dumneavoastră; și, nu în ultimul rând, pentru că ne ajutați să grăbim implementarea proiectelor și să recuperăm întârzierile în ceea ce privește proiectele derulate de Consiliul Județean.”
Vicepremierul Liviu Dragnea s-a arătat încântat de ritmul alert în care s-au derulat lucrările proiectului inaugurat astăzi, al cărui termen de finalizare era 5 februarie 2015: ”Inaugurarea acestui așezământ, realizarea acestui așezământ este, de fapt, un gest de solidaritate. Am ținut neapărat să fiu prezent astăzi, aici, pentru a da un semnal puternic din partea Guvernului, un semnal că Guvernul este solidar cu orice om din această țară, care are nevoie de ajutor. Dincolo de măsurile economice, dincolo de marile proiecte de dezvoltare, dincolo de proiecte de dezvoltare locală, în această lume extrem de agitată, în această lume în care apar din ce în ce mai puține gesturi de solidaritate, de bunătate, Guvernul nostru nu vrea ca vreun român să se simtă singur, neajutorat și nebăgat în seamă de autorități. Solidaritatea este un sentiment care ne caracterizează și fac un apel la absolut toți politicienii – să înțeleagă că, în România, solidaritatea este la fel de importantă ca dezvoltarea economică. […] Trebuie să învățăm de la Biserică că sentimentele umane sunt cele mai importante. Vreau să-l felicit pe domnul Președinte al Consiliului Județean pentru faptul că a realizat mult mai repede acest proiect – este un exemplu de bună practică. De la noi, de la Minister, decontările se fac foarte repede, și ne-am dori ca toate autoritățile locale din România să lucreze așa cum lucrează Consiliul Județean Dâmbovița. […] Domnule Președinte, vă felicit! […] O să aveți mereu în noi un sprijin.”
În finalul vizitei ministeriale, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, vicepremierul Liviu Dragnea a susținut o conferință de presă și a participat la evenimentul de semnare a două contracte de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale din mediul rural. Este vorba despre proiectul ”Reabilitare Școala cu clasele I-VIII Comuna Cornești, sat Cornești, județul Dâmbovița” în valoare de 671.641,83 lei și ”Reabilitare Școala Generală comuna Tătărani” în valoare de 659.401,16 lei, ambele derulate în cadrul Programului Regio.
Vicepremierul, Liviu Dragnea: ”Semnăm două contracte pentru reabilitarea a două școli – în Tătărani și Cornești. Este vorba despre un program de reabilitare școli – peste 450 școli care se reabilitează în România din fonduri europene. Sunt școli începute cu mulți ani în urmă, lăsate în diverse faze de execuție, începute de toți miniștrii educației din 2007 până acum, de curând. Au fost transferate 240 mil Euro din alte programe operaționale la programul operațional regional. Am obținut aprobările de la Comisia Europeană, și am preluat continuarea lucrărilor pe fonduri europene, în așa fel încât să finalizăm aceste obiective importante, pentru că, știți foarte bine, în toate aceste localități, unde școlile au intrat în reparații sau reabilitare, au fost probleme cu accesul copiilor la cursuri.”