05.06.2015

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, însoțit de directorul SC Lucrări Drumuri și Poduri, Alin Manole și directorul adjunct al Direcției Generale Infrastructură Locală, Jean Cârstoiu  au efectuat astăzi, 4 iunie 2015, o vizită de lucru în 5 dintre localitățile dâmbovițene pentru a verifica stadiul lucrărilor derulate din  fonduri locale și județene, prin Ordonanța 28 sau finanțări prin Compania Națională de Investiții.

Vizita de lucru a vizat șantierele din: Tătărani și Voinești, Dragomirești, Cândești și Bărbulețu.

Primul obiectiv al cărui stadiu fizic a fost analizat este lucrarea de modernizare a Drumului Județean 7111B, aflat pe zona administrativă a localității Bucșani, drum ce face legătura satului Racovița cu DN 71. Obiectivul este finanțat prin Ordonanța de Guvern nr. 28/2013, iar în prezent este realizat 85%. Investiția are o valoare de 5.319.465 lei și este executată de SC LDP. Drumul are o lungime de 5,5 kilometri și deja se toarnă cel de-al doilea strat de asfalt.

La Dragomirești, tot pe OG 28, se reabilitează și se extinde școala Decindeni. Valoarea investiției este de 1.054.846 lei, iar lucrările sunt executate de SC Vectrum Solution SRL din Pitești. În acest an, în prima etapă, s-au alocat 810.117 lei pentru realizarea acestei lucrări, diferența urmând să fie acordată în cea de-a doua jumătate a anului. Până acum, stadiul fizic al lucrărilor este de 7%, iar termenul de finalizare a proiectului este februarie 2016.

De asemenea, cu fonduri alocate pe OG 28, la care se adaugă și contribuția Consiliului Local, se modernizează și străzile din satul Gheboieni – Tătărani. Valoarea lucrărilor este de 2.616.514 lei și s-au asfaltat și modernizat peste 2,5 km de drum, prin  turnare de covor asfaltic și realizarea a 17 podețe tubulare. Lucrările au fost executate de SC Eurocogen filiala Aninoasa SRL.

Vizita a continuat în comuna Cândești, unde prin alocări financiare de la Compania Națională de Investiții, se reabilitează, modernizează și dotează căminele culturale din satele Dragodănești și Cândești Vale, obiective de investiții care au împreună o valoare de 1.494.624 lei.

După cum a precizat primarul comunei Cândești, doamna Georgeta Popa, luna viitoare căminul de la Dragodănești va fi inaugurat, în prezent lucrările fiind realizate în proporție de peste 85%.

În comuna Bărbulețu, cu finanțare pe OUG 28/2013, se va realiza o rețea de apă prin care se vor rezolva problemele localnicilor,  mai ales în zona exploatațiilor agricole. Proiectul are o valoare de 13.355.759 lei și este executat de SC Ratelen Club SRL.

Vizita șefului administrației județene, Adrian Țuțuianu, s-a încheiat la Voinești, unde au fost modernizate DC 127 și DS 845 din satele Izvoarele și Suduleni, ca urmare a unui contract de asociere dintre Consiliul Județean și Consiliul Local Voinești. Valoarea investiției este de 2.147.867 lei, fiecare parte contribuind financiar în mod egal, pe lângă asfaltări realizându-se și 15 podețe tubulare.