12.11.2016

Miercuri, 9 noiembrie 2016, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa a organizat cea de-a 23-a ediţie a “Topului Firmelor Dâmboviţene”, - fiecare ediţie fiind un clasament obiectiv, bazat pe prelucrarea indicatorilor financiar – contabili ai societăţilor comerciale. Rezultatul centralizării acestor date este un clasament care evidenţiază competenţa, valoarea şi seriozitatea companiilor.

Prezent la eveniment, Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a ţinut să transmită salutul său reprezentanţilor celor mai performante societăţi comerciale din judeţul Dâmboviţa, apreciind totodată că, pentru promovarea şi dezvoltarea unui parteneriat temeinic, se impune iniţierea de întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţul Dâmboviţa şi nu numai. În viziunea sa, administraţia publică nu poate exista separat de mediul de afaceri. De aceea, consideră necesar că, pentru a oferi substanţă actului decizional şi transparenţă administrativă, firmele trebuie să participe activ la crearea unor punţi solide de colaborare.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa:

Aş vrea să vă spun câteva lucruri legate de perspectivele acestui judeţ şi să vă invit să fiţi alături de administraţia publică în investiiţiile pe care le are de făcut. Din păcate, foarte multe investiţii în Dâmboviţa sunt derulate de firme din afară, pentru că legea te obligă să aplici o procedură care e concurenţială pe achiziţie publică. Constat însă că, de foarte multe ori, firmele din Dâmboviţa nu au învăţat să lucreze unele cu altele, şi poate o să învăţăm lucrul acesta în viitor. Avem pregătite şi lansate proceduri de achiziţii publice pentru anul viitor pentru circa 300 km de drumuri judeţene şi comunale. Depunem săptămâna viitoare proiectul de modernizare al drumului judeţean Moreni - Târgovişte– Târgovişte pe Băleni, până la Periş, din fonduri europene. Suntem pe locul 1 pe masterplanul de transport întocmit de Ministerul Transporturilor pentru bani europeni pentru drumul Bâldana - Târgovişte pe 4 benzi şi modernizare până la Sinaia. O veste foarte bună de care sunt convins că aţi auzit cu toţii este că Arctic va începe construcţia, sperăm să dăm autorizaţia de construcţie în următoarele 20 - 30 de zile, a unei fabrici de maşini de spălat vase, rufe şi cuptoare cu microunde. Şi lângă dânşii vin şi alte firme care sunt furnizoare de componente. Am pregătit aplicaţia pentru POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare), sunt 55 de localităţi care vor introduce apă şi canal în următorii 4 ani. Suma alocată judeţului Dâmboviţa este de 176 milioane euro. Şi mai fac o singură trimitere: vom finaliza anul viitor în luna iulie drumul din munte, de la Cota 1000 la Piciorul Babelor. Ne interesează dezvoltarea staţiunii Moroeni – Padina - Peştera. Cei care aveţi terenuri sau aveţi intenţia să faceţi investiţii în această zonă, vă invit de acum să participaţi în data de 21 noiembrie, la discuţia referitoare la Planul Urbanistic Zonal, documentaţie care ne va spune ce construim, unde construim şi cum construim. Sunt doar câteva lucruri de interes, unde aştept mediul de afaceri local să se implice şi în acelaşi timp să participe. Avem 6 proiecte importante din bani europeni, cum ar fi modernizarea Curţii Domneşti, modernizarea clădirii Consiliului Judeţean, modernizarea Şcolii de Cavalerie sau lucrări la Şcoala Specială sau la unităţile de învăţământ din judeţ. Deci este nevoie să vă implicaţi, să veniţi la licitaţii publice pentru  că acesta este criteriul important. Vă invit să incercăm împreună să facem mai mult pentru dezvoltarea acestui judeţ. Vă urez mult success tuturor şi să sperăm că anul viitor vom avea cu toţii veşti mai bune decât cele care sunt astăzi!”