15.09.2013

Sâmbătă, 14 septembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a fost prezent în oraşul Titu pentru a participa la Târgul anual, organizat în zonă încă din anul 1832.

Alături de prefectul judeţului, Victor Sanda, parlamentarii de Dâmboviţa: Valentin Calcan, Leonardo Badea şi Ionuţ Săvoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a salutat mulţimea de oameni venită în târg şi a vorbit cu producătorii şi negustorii prezenţi şi în acest an cu o ofertă bogată de produse culinare tradiţionale şi agricole.

Totodată, şeful administraţiei judeţene a apreciat buna organizare a târgului, eveniment ce are la bază tradiţia poporului roman şi a subliniat rolul administraţiei locale în reuşita evenimentului, a primarului Traian Nicolae şi a viceprimarului Vlad Oprea.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJD: „ Este o tradiţie – vin în fiecare an. Anul acesta parcă a fost lume mai multă ca niciodată. Cred că este foarte bine să menţinem tradiţia. Acest târg trebuie să continue, deoarece face parte din tradiţiile populare ale zonei. Oamenii se bucură, este toamnă, oamenii au cules recolta, este un bun moment pentru a petrece”.

Deputatul Ionuţ Săvoiu:”Felicit Primăria Titu pentru organizarea deosebită. Particip pentru prima oară la acest eveniment. Sunt impresionat. Sper că oamenii se simt bine şi totul este în regulă”.

Primarul oraşului Titu, Traian Nicolae : ”Se împlinesc 160 de ani de la prima ediţie. Este un târg comercial. Aici se vând produse alimentare, agro - alimentare, se desfăşoară comerţ cu amănuntul. Este un eveniment pe care îl organizăm an de an şi pentru care amenajăm spaţiul necesar. Participă cetăţeni din întreaga ţară. Anul acesta, îndrăznesc să spun, este o mai mare participare decât la ediţiile precedente. Ne-a ajutat şi timpul şi, poate şi faptul că am scăzut puţin şi impozitele”.

Viceprimarul oraşului Titu Vlad Oprea: „ Este cel mai mare târg din sudul judeţului. Au venit aproximativ 500 de comercianţi şi 15.000 de persoane în primele două zile. Pentru anul viitor, dorim să amenajăm o altă locaţie pentru a facilita, atât accesul comercianţilor, cât şi al oamenilor care vin să-şi facă provizii pentru iarnă. Încasările s-au ridicat la aproximativ 300.000 milioane de lei vechi”.