Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat miercuri, 17 aprilie 2013, la evenimentul de semnare a Acordului de Parteneriat cu Polul de competitivitate „POL AUTO MUNTENIA”. Întrunirea a avut loc la sediul ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România) din municipiul Pitești.
Consiliul Județean Dâmbovița a devenit, astfel, membru al POL AUTO MUNTENIA, asociere născută în urma identificării unor oportunități de dezvoltare prin sprijinul financiar din cadrul Programului Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice (POS CCE) 2007 – 2013”.
Alături de președintele CJD, au semnat acordul de parteneriat și președintele Consiliului Județean Argeș – Constantin Nicolescu și directorul ADR Sud Muntenia – Liviu Mușat.
Adrian Țuțuianu, președinte CJ Dâmbovița: Prin hotărârea nr. 114 din luna august 2012, Consiliul Județean Dâmbovița a aderat la Polul Auto Muntenia, un pol de competitivitate economică. Astăzi am semnat actul. (...) Beneficii: la Titu se vor construi două capacități de producție noi, pe zona aceasta de testare a mașinilor și bancuri de probă pentru mașini. Asta înseamnă investiții noi, înseamnă locuri de muncă. (...) Sunt convins că județul Dâmbovița își va găsi locul și rolul într-un proiect care privește o zonă mai mare, toată regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia. Îmi doresc ca proiectul nostru să aibă viață lungă, să parcurgă toate etapele, să obțină maximum de resurse financiare și pe proiecția actuală, dar mai ales pe proiecția financiară 2014 – 2020.
Constantin Stroe, vicepreședinte Dacia Automobile: Eu spun că am demarat un proiect cu bătaie pe termen lung. Vrem să aducem un plus la ceea ce aveam ca reprezentare a industriei de automobile în județul Dâmbovița, la Titu, investind spre Târgoviște și celelalte două laturi, spre est și spre vest. Eu nu prea vând optimism, dar sunt speranțe și cred că unele se vor materializa mult mai repede decât efectele fizice ale acestui Pol.
Două dintre proiectele depuse de Pol Auto Muntenia implică direct județul Dâmbovița, prin Centrul Tehnic RTR de la Titu și Universitatea „Valahia” din Târgoviște. Este vorba de Creșterea capacității RTR de a dezvolta vehicule noi inovative și competitive, respectiv Cercetarea și dezvoltarea de sisteme electrice, electronice, termice și tehnologii inovative pentru alternative de mobilitate durabilă, pentru creșterea eficienței energetice a vehiculelor, în scopul reducerii emisiilor poluante și îmbunătățirii confortului termic pentru pasageri.