La acest sfârşit de săptămână, Tabăra Căprioara a găzduit seminarul de instruire a primarilor din localităţile dâmboviţene. Iniţiativa organizării acestui eveniment aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, acţiune prin care a dorit să aducă în faţa edililor teme de actualitate şi mai ales de maximă importanţă în cea ce priveşte accesarea de fonduri, modalităţi de finanţare a unităţilor administrativ teritoriale, noutăţi despre legea finanţelor, dar şi reglementările naţionale şi comunitare în domeniul achiziţiilor publice.
În deschiderea seminarului preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, a evidenţiat necesitatea organizării unei astfel de dezbateri:“Am considerat necesar să organizez o acţiune de punere în temă cu problemele care sunt importante pentru administraţiile locale şi pentru cea judeţeană, pentru a putea să lucrăm mai bine, mai aproape de lege şi cât mai aproape de interesul cetăţeanului”.
De asemenea, întâlnirea de la Căprioara s-a bucurat şi de prezenţa ministrului Mediului, Rovana Plumb, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, Liviu Muşat, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia şi Dan Lucian Vlădescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Primarii au obţinut răspunsuri la problemele care-i frământă şi de la directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Viorel Paraschiv şi Marcela Ivan, trezorier şef în cadrul aceleiaşi instituţii, precum şi de la şefii de servicii din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Având în vedere că dezbaterile s-au axat şi pe chestiuni legate de proiecte europene, la seminar au fost prezenţi şi reprezentanţi ai CEC Bank, care au oferit primarilor soluţii de obţinere de credite pentru susţinerea de proiecte.
La finalul primei zile de dezbatere, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a concluzionat: „Voi încerca în patru ani să fac administraţie mai multă şi mai puţină politică. Vă asigur că voi fi echilibrat în ceea ce înseamnă repartiţia fondurilor publice. Echilibrat însemnând să alocăm fonduri tuturor, dacă va fi posibil. Echilibrat înseamnă să aducem localităţile care nu au avut finanţare la nivelul celor care au avut parte de finanţări foarte multe în ultimii patru ani şi uneori fără o bază criterială corectă. Vă asigur pe toţi că uşa Consiliului Judeţean este deschisă pentru toată lumea, iar eu voi încerca să vin în sprijinul dumneavoastră, al tuturor(…)Voi face astfel de întâlniri în fiecare trimestru. Vor veni de fiecare dată alţi miniştri şi alţi responsabili din administraţie”.
După ce au răspuns punctual primarilor dâmboviţeni, în prima zi de dezbateri, preşedintele Camerei Deputaţilor şi ministrul Mediului, au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au punctat importanţa acestor întâlniri cu autorităţile locale pentru a le putea transmite mesajul problemelor cu care acestea se confruntă, prin realizarea unor parteneriate de susţinere a problemelor comunităţilor locale.