31.10.2013

Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost astăzi, 30 octombrie, gazda vizitei reprezentanţilor companiilor chineze Junlun Petroleum şi Baota Petrochemical Group.

Delegaţia chineză a fost primită în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dâmboviţa de către preşedintele Adrian Ţuţuianu, secretarul judeţului, Ivan Ivanoff, city-managerul municipiului Târgovişte, Gabriel Cioacă, şi rectorul Universităţii „Valahia”, Călin Oros.

Preşedintele Adrian Ţuţuianu le-a prezentat celor doi preşedinţi ai companiilor chineze, Henry Xie (Junlun Petroleum) şi Hengchao Sun (Baota Petrochemical Group), judeţul Dâmboviţa, punând accent pe oportunităţile şi proiectele de dezvoltare în domenii de mare interes public, precum infrastructură tehnică, de afaceri, turism, agricultură, petrolier şi universitar.

În contextul acestei vizite, urmează ca cele două părţi să se pună de acord asupra unor posibile domenii de colaborare.

Partenerii de dialog şi-au exprimat aprecierea faţă de tradiţia românească în domeniul petrolier şi s-au arătat interesaţi de dezvoltarea unor proiecte comune.

De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea dezvoltării unor parteneriate între Universitatea „Valahia” şi Universitatea Yinchuan, precum şi materializarea unor proiecte de investiţii în zona montană a judeţului Dâmboviţa.

Programul vizitei delegaţiei chineze a  inclus şi deplasări la campusul universitar şi Parcul Industrial Priboiu.