Astăzi, 25 mai 2022, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a primit vizita unei delegații din Raionul Ialoveni (Republica Moldova). Vizita a urmărit revigorarea relațiilor de colaborare dintre Consiliul Raional Ialoveni și Consiliul Județean Dâmbovița, relații ce au fost întemeiate printr-un acord de cooperare încă din anul 2015, acest parteneriat reprezentând cadrul formal de inițiere și realizare de activități comune, cu specific economic, social, cultural-educațional.
În cadrul întâlnirii au avut loc discuții între reprezentanții administrației publice din cele două unități administrativ-teritoriale, a căror temă de bază au constituit-o programele comune în domeniile: cultural, sportiv, educație și tineret, stagiile de pregătire profesională şi alte acţiuni menite să contribuie la dezvoltarea relaţiilor de prietenie dintre Județul Dâmbovița și Raionul Ialoveni.
Președintele Corneliu Ștefan a asigurat conducerea Raionului Ialoveni de intenția continuării și intensificării colaborării și în viitor, cu precădere în domeniul educației.
Cu acest prilej, Mihail Silistraru, președintele Consiliului Raional Ialoveni, a venit cu un mesaj de mulțumire către conducerea Consiliului Județean Dâmbovița pentru colaborarea avută până în prezent, mai ales după intrarea în vigoare a înfrățirii celor două regiuni, în urmă cu 7 ani.
La această întrevedere, alături de președintele Corneliu Ștefan, s-au aflat vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul județului, Claudia Gilia, secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, precum și administratorul public Cristian Avanu.
Din delegația Raionului Ialoveni au făcut parte Mihail Silistaru, președintele raionului, Galina Tonu, vicepreședinte, și Angela Trofim, contabil-șef în cadrul Aparatului Președintelui.
Întâlnirea de la sediul Consiliului Județean Dâmbovița a fost urmată de o vizită a oaspeților de peste Prut la Mănăstirea Dealu, Curtea Domnească, Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, din Târgoviște, și Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.
Primarul Nicolae Catrina le-a fost gazdă reprezentanților din Republica Moldova și le-a prezentat noul sediu al primăriei Potlogi. În cadrul discuțiilor comune, în contextul în care comuna Potlogi are deja un acord de înfrățire cu localitatea Volintiri, din Raionul Ștefan Vodă, ambele părți au subliniat importanța existenței relațiilor de cooperare interregională, întrucât principalii beneficiari ai acestui obiectiv sunt locuitorii formațiilor administrative înfrățite.
Compartimentul Imagine, Relații Externe
Consiliului Județean Dâmbovița