18.11.2015

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Basarab I” al județului Dâmbovița,  a găzduit astăzi, 17 noiembrie a.c. evenimentul dedicat finalizării celei de-a treia etape a proiectului european ” Achiziție echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență și pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat în Regiunea Sud – Muntenia”  al cărui beneficiar este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Situații de Urgență Sud – Muntenia”, formată din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Proiectul derulat prin Programul Operațional Regional (POR) are o valoare totală de 80.010.482,39 lei.

La festivitate au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, prefectul Ioan Marinescu, inspectorul șef al ISU „Basarab I” Dâmbovița – Mirel Pietreanu, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean – Danil Zepiși,  inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean – Costel Gavrilă, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Dâmbovița – Mihai Trifan, directorul Direcției Generale Programe Europene, Achiziții Publice, Comunicare, Relații Externe, Florin Gilia și responsabilul de proiect din partea CJD, Lenuța Iorga.

În cadrul acestei ultime etape a proiectului ”Achiziții echipamente pentru intervenții în situații de urgență”, ISU Dâmbovița a primit astăzi în dotare o autofreză de zăpadă, în valoare de 903.391 lei, necesară intervențiilor în sezonul de iarnă. Utilajul se adaugă celor pe care județul Dâmbovița le-a primit în primele 2 etape ale proiectului, respectiv: 7 autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă, 1 autospecială pentru descarcerare și 4 ambulanțe de tip B2. Valoarea totală a echipamentelor achiziționate la nivelul județului nostru este de 10.297.815 lei.

Adrian Țuțuianu, Președintele CJD: ”Prin acest program Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița a realizat în acești ani o dotare de excepție. Marcăm pentru Consiliul Județean finalizarea a încă unui proiect din fonduri europene. Pregătim și pentru viitor proiecte europene, vom căuta în continuare soluții pentru dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Dâmbovița pentru că așa cum vedem evenimentele de zi cu zi ne arată că avem nevoie de mijloace adecvate pentru intervenția la situațiile speciale. Anul viitor vom începe punerea în aplicare a unui proiect pe banii CJD, de dotare a unei unități de intervenție în zona montană. Vom construi sediul și vom aduce dotarea corespunzătoare pentru a putea interveni în zona Moroeni – Padina – Peștera în condițiile cele mai bune, având în vedere că zona se dezvoltă și numărul turiștilor este în continuă creștere. Vă mulțumesc tuturor pentru activitatea dumneavoastră de zi cu zi și vă asigur că voi fi în continuare alături de activitățile dumneavoastră. Să fie într-un ceas bun și să avem cu toții satisfacția că ne-am făcut datoria!”