07.02.2015

La inițiativa Președintelui Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Adrian Țuțuianu, vineri, 6 februarie 2015, la sediul CJD a avut loc prima din seria întâlnirilor cu parlamentarii dâmbovițeni, pe care șeful administrației județene intenționează să le organizeze permanent.

La invitația Președintelui Consiliului Județean Dâmbovița au răspuns parlamentarii: senatorul Valentin Calcan (PSD), deputații Ionuț Săvoiu și Carmen Moldovan (PSD), Georgică Dumitru (PC), Iulian Vladu (PNL) și Ion Badea, consilierul parlamentar al deputatului Ion Pârgaru (PLR).

Reuniunea a fost un bun prilej pentru a cunoaște principalele proiecte și obiective pe care Consiliul Județean Dâmbovița și le-a stabilit pentru următoarea perioadă, astfel încât, prin susținerea parlamentarilor dâmbovițeni, să poată fi identificate soluțiile corespunzătoare și sursele de finanțare - în scopul rezolvării problemelor din teritoriu.

De asemenea, în cadrul discuțiilor au fost abordate și subiecte precum: bugetul Consiliului Județean Dâmbovița pe anul 2015, oportunitatea găsirii celor mai bune metode de inițiere și dezvoltare a unor proiecte de succes pentru perioada de programare 2014 – 2020, cu finanțare din fonduri europene, posibilitatea identificării de oportunități de dezvoltare de proiecte în domeniile turismului, agriculturii – dezvoltării rurale, mediului, cercetării – dezvoltării – inovării, în scopul consolidării la nivel județean a unui cadru instituțional propice implementării politicilor publice – premisă a dezvoltării durabile a județului nostru.

În final, factorii de decizie reuniți la consultări au concluzionat că județul Dâmbovița are o serie de probleme ce pot fi soluționate prin efortul comun.

Adrian Țuțuianu, Președinte CJD: Am discutat despre Legea bugetului de stat pe anul 2015 și influențele UAT-urilor, despre proiectul bugetului județean, despre asocieri, despre problemele Companiei de Apă, despre proiectele mari cu finanțare guvernamentală sau ministerială pe care le avem de derulat în județ. Am stabilit că ne vom întâlni lunar. Eu voi veni pregătit cu o temă, iar parlamentarii îmi vor comunica problemele la care vor un răspuns din partea CJD, legat de modalitatea de rezolvare foarte concretă. Cred că e important că am deblocat comunicarea publică dintre toate partidele reprezentate în Parlament și cred că este util ca toți să cunoaștem care sunt problemele județului”.

Dumitru Georgică, deputat PC: Sunt bucuros că la întâlnire a participat și Iulian Vladu, asta ne dă perspectiva că lucrurile în județul Dâmbovița vor merge mai bine, vom fi o singură voce la București. Permanentizarea acestei întâlniri este de bun augur. Sper ca, luna viitoare, să fim mai implicați în subiecte”.

Iulian Vladu, deputat PNL: Am participat la această întâlnire nu după funcția de copreședinte al PNL Dâmbovița, ci după cea de deputatAm constatat că, după 20 de ani, județul Dâmbovița, în loc să crească economic, are un trend de descreștere și este nevoie ca toți factorii politici să discute problemele județului. A fost o întâlnire formală. Sper ca, la următoarea (întâlnire – n.n.) să avem o temă concretă, pentru că județul are destule probleme. Trebuie să găsim o soluție pentru a susține în plenul Parlamentului cauzele județului”.

Carmen Moldovan, deputat PSD: „Mă bucur că și colegii din opoziție au acceptat inițiativa de a participa la astfel de întâlniri. Noi, ca parlamentari, facem legi. Nu ne vom putea substitui niciodată acțiunilor sau demersurilor făcute de administrația publică. Putem avea idei, putem îmbunătăți printr-un cadru legislativ o situație”.

Valentin Calcan, senator PSD: Cred că fiecare dintre noi - prin cunoștințele pe care le avem, prin posibilitățile pe care fiecare putem să le accesăm - putem să susținem proiecte ale județului Dâmbovița. Sper ca, de acum încolo, să reușim să facem ceva mai mult. Până la urmă, proiectele sunt ale noastre, ale tuturor; administrațiile vin și pleacă, se schimbă, dar proiectele trebuie să rămână și să meargă mai departe”.

Ionuț Săvoiu, deputat PSD„Cred că ne aflăm într-un moment important al dezvoltării României, în care avem un nou ciclu de finanțare europeană, avem documente esențiale și subiecte care trebuie să întrunească sufragiile tuturor factorilor politici de la nivel local, în așa fel încât și județul Dâmbovița să se afle acolo unde trebuie, pe harta programelor de interes național. Sper că vom avea șansa să trecem din sfera declarațiilor în sfera faptelor concrete”.

Următoarea întâlnire consultativă a parlamentarilor de Dâmbovița cu Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, va avea loc în luna martie 2015.