14.09.2013

În urmă cu 165 de ani, în Dealul Spirii se purta o bătălie care avea să rămână înscrisă în paginile de istorie naţională. Compania de Pompieri din Bucureşti, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, opunea rezistenţă eroică trupelor de otomani venite să pună capăt mişcării revoluţionare de la 1848.

Pentru a marca momentul, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa a organizat o serie de manifestări pe platoul din Piaţa Tricolorului, municipiul Târgovişte. Au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, prefectul Victor Sanda, primarul Gabriel Boriga, inspectorul şef al ISU „Basarab I” Dâmboviţa – Mirel Pietreanu, parlamentari dâmboviţeni.

În cuvântul său, preşedintele Adrian Ţuţuianu a apreciat munca depusă de către cei care îmbracă profesia de pompier, urându-le să se bucure de clipe cât mai liniştite şi ferite de primejdii.

Adrian Ţuţuianu:

Este o mare bucurie pentru mine să fiu astăzi alături de dumneavoastră la moment aniversar. Vă spun La mulți Ani! tuturor acelora care faceți parte din Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, celor care aveţi nobila şi importanta profesie de pompier. Aprecierea noastră a autorităţilor şi a locuitorilor este una cu totul specială. Zilnic primesc informări şi zilnic constat că 20, 30 de persoane sunt salvate şi trăiesc datorită intervenţiei dumneavoastră. Zilnic, bunuri aparţinând persoanelor fizice şi juridice sunt salvate de la dezastre datorită dumneavoastră. În aceste zile a fost nevoie să interveniţi în judeţele calamitate, Galaţi şi Tulcea, iar dumneavoastră pompierii v-aţi aflat în prima linie şi aţi contribuit la salvarea de vieţi omeneşti şi de bunuri ale cetăţenilor. Sunt lucruri pentru care vă mulţumim şi vă preţuim pentru activitatea dumneavoastră. În ceea ce priveşte relaţia cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, ştiţi foarte bine că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost sprijinit în realizarea de dotări pe bani europeni, în cadrul unui proiect derulat împreună cu cele 7 judeţe din Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia. În următoarea perioadă veţi primi mijloace de intervenţie noi, pe partea a doua a acestui program, iar lucrul cel mai important, vom primi un utilaj pentru activitatea de deszăpezire modern care să ne asigure trecerea mai uşoară peste problemele din iarnă. Am colaborat şi am sprijinit activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar uşa Consiliului Judeţean Dâmboviţa va fi deschisă  permanent, pentru că şi noi, şi dumneavoastră, trebuie să avem mereu în vedere un singur lucru – oamenii. Trebuie să fim alături de oameni! La ceas aniversar, vă spun tuturor La mulţi ani, sănătate, o viaţă plină de bucurii!”

Activităţile s-au încheiat cu un exerciţiu demonstrativ de intervenţie al pompierilor dâmboviţeni.