11.10.2022

În cadrul unei vizite de lucru de astăzi, 11 octombrie 2022, în zona de sud a județului - comuna Șelaru, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a putut constata finalizarea cu succes a unei noi investiții derulate în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală (PJDL). Este vorba despre drumul vicinal DV121 Fierbinți - limită de județ Argeș, comuna Ștefan cel Mare, în lungime de aproximativ 1,3 km.

Valoarea proiectului „Asfaltare drum vicinal - DV121 Fierbinți - limită județ Argeș” a fost de peste 1.200.000 lei, din care contribuția Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost de 520.000 lei.

Partea carosabilă are lățimea de 5,50 m. Au fost amenajate șanțuri pe o lungime de drum de 2.254 metri și au fost realizate și 6 podețe tubulare. În plus, prin proiect au fost modernizate 5 drumuri laterale.

Datorită lucrărilor realizate pe acest tronson de drum, condițiile de circulație rutieră dintre județul Dâmbovița și județul Argeș vor fi optime, iar timpii de parcurs se vor reduce semnificativ.

Inițiativă a președintelui Corneliu Ștefan, PJDL 2021 - 2024 este implementat de Consiliul Județean Dâmbovița în asociere sau în parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale din județ.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan: „Iată că o nouă investiție derulată de Consiliul Județean Dâmbovița în parteneriat cu administrația locală a comunei Șelaru a  fost finalizată cu succes. Este al doilea an când deschidem axa de finanțare pentru Programul Județean de Dezvoltare Locală. 2021 a fost primul an când am avut solicitări de finanțare. Primăriile din județ au depus proiecte în cadrul acestui program, unic în România, și astfel multe dintre nevoile comunităților dâmbovițene și-au găsit rezolvarea. Sper că toate proiectele care au primit finanțare în cadrul parteneriatului cu CJD vor fi duse la bun sfârșit!”

Reamintim faptul că, în anul 2021, respectiv 2022, au fost aprobate la finanțare 105 obiective de investiții pentru 57 de localități.

Valoarea finanțată de către Consiliul Județean Dâmbovița pentru cele 105 obiective aprobate în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală este de 95.637.780, 21 lei.

Până la această dată, situația se prezintă astfel: 18 investiții au fost finalizate, 33 sunt în curs de execuție, 48 sunt în faza procedurilor de achiziție, iar în cazul a 6 investiții, achiziția a fost finalizată și urmează să înceapă execuția lucrărilor.

Valoarea decontată de Consiliul Județean Dâmbovița este de 13.927.190,97 lei (PJDL 1 și 2).

Compartimentul Imagine, Relații Externe,

Consiliul Județean Dâmbovița