Revista Știință &Tehnică a organizat astăzi, 18 februarie 2015, împreună cu Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, un important eveniment dedicat științei și evoluției umane.
În cadrul science-show-ului interactiv a fost lansată cartea „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” de Adrian Nicolae.
De la momentul în care primul hominid a pășit pe Terra și până la viitorul supertehnologizat, în care vom coloniza alte planete, cartea „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” întreprinde o fabuloasă călătorie printre marile mistere ale viului.
La eveniment au participat: Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, prof. Marin Cârciumaru, Marc Ulieru, redactor-șef al Revistei Știință și Tehnică, Ovidiu Cârstina, directorul Complexului Muzeal ”Curtea Domnească”. Invitatul de onoare a fost Alexandru Mironov.
„Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” (272 pag., Editura Știință & Tehnică) aduce în atenția publicului larg, nu atât dovezi în favoarea teoriei evoluției, ci o serie de rezultate spectaculoase ale unor studii recente și actuale cu privire la originea vieții și a evoluției acesteia de-a lungul timpului. Volumul, scris cursiv, alert, pe înțelesul tuturor, aduce la zi teoriile emise de-a lungul timpului vizavi de ceea ce a însemnat evoluția, de la punctul zero al apariției vieții și până în prezent, explicând paradigma evoluției speciei umane.
Cartea dezvăluie miracolul științific al apariției și evoluției Viului, prin interconexiuni între studiile vechi și cele noi, și realizează un periplu halucinant prin toată istoria viului, plecând din cele mai vechi timpuri, de la formarea sistemului nostru solar, până la viitorul probabil în care vom coloniza noi sisteme solare prin călătorii interstelare.
„Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” se lansează pe piață împreună cu ediția din februarie a revistei „Știință &Tehnică”, iar începând din luna iunie va fi disponibilă și în librării.
Știință & Tehnică este cea mai veche și mai prestigioasă publicație românească de popularizare a științelor. O istorie de peste 60 de ani, în prezent lider pe segmentul său, cu peste 100 de pagini dedicate, lunar, științelor și tehnologiilor, Știință & Tehnică aduce publicului român cele mai noi teorii, invenții, descoperiri și prototipuri, într-un limbaj prietenos, pe înțelesul tuturor. În anul 2015, Știință & Tehnică va scoate noi cărți, reviste, website-uri popular science, va întreprinde expediții și experimente inedite și va lansa concursuri naționale destinate elevilor și studenților.