28.12.2021

În prezența autorităților locale și județene, astăzi, 28 decembrie 2021, în comuna Vișina, a avut loc inaugurarea monumentului donat de Asociația 21 Decembrie 1989, dedicat celor care în urmă cu 32 de ani și-au pierdut viața în incidentului aviatic produs în pădurea Mălineasa. În data de 28 decembrie 1989, la scurt timp după decolare, piloții au pierdut controlul avionului, iar acesta s-a prăbușit la 55 km sud-vest de București, în apropierea comunei Vișina. La bord se aflau 7 membri ai echipajului și un civil, ziarist britanic de la ziarul Sunday Times - Ian Perry.

Cu acest prilej, în memoria celor care și-au pierdut viața, a fost oficiat un serviciu religios, iar invitații au depus coroane de flori la monumentul închinat acestei tragedii aviatice.

În mesajul său, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, l-a felicitat pe primarul comunei Vișina, Jean Istrate, și pe reprezentanții Asociației 21 Decembrie 1989 pentru donația făcută.

La evenimentul organizat de Primăria Comunei Visina, în colaborare cu Asociația 21 Decembrie 1989, au fost prezenți reprezentanți ai Guvernului României și ai Companiei aeriene TAROM.

Compartimentul Imagine, Relații Externe - Consiliul Județean Dâmbovița