06.06.2015

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat vineri, 5 iunie, la deschiderea festivă a Concursului Național de Modelism „Memorialul Henry Coandă”, ajuns la cea de-a 39-a ediție, manifestare cultural-educativă desfășurată ca în fiecare an la Clubul Copiilor Pucioasa. La eveniment au participat oficialități județene și locale, directori de unități de învățământ și de instituții culturale.

Anul acesta la Concurs s-au înscris concurenți din 15 județe, care au participat la toate cele 5 secțiuni ale concursului: aeromodele, micromodele, automodele, informatică și pictură.

Adrian Țuțuianu, Președintele CJD: „Consiliul Județean Dâmbovița sprijină financiar această competiție. Vom face în continuare acest lucru, pentru că este de datoria noastră să susținem o activitate cu totul specială – aeromodelismul, într-o zonă de tradiție. Doresc să revitalizez o astfel de activitate și la Târgovi ște și vom crea un concurent în plus pentru dumneavoastră”.

În programul manifestării s-au mai organizat: o expoziție filatelică, lansare de carte post mortem prof. Dumitru Diaconescu – „Tradiție a aeromodelismului la Pucioasa” și demonstrații aeriene ale aviației mari.