09.03.2021

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Mediul de afaceri dâmbovițean se bucură de tot sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița și al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița

În baza protocolului de colaborare încheiat anul trecut de președintele Consilului Județean (CJD), Corneliu Ștefan, și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița (CCIA), Valentin Calcan, astăzi, 10 martie 2021, au avut loc consultări la sediul administrației județene, unde au fost identificate nevoile mediului privat dâmbovițean.

În acest sens, pentru a crea premisele necesare unei dezvoltări rapide, dar și pentru a asigura stabilitatea afacerilor din județul Dâmbovița, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și-a asumat misiunea identificării celor mai bune soluții pentru a elimina problemele ridicate de antreprenorii dâmbovițeni.

Mediul de business dâmbovițean (în special IMM-urile care vor să demareze o afacere în incinta parcurilor industriale) va beneficia de asistența și sprijinul care sunt necesare astfel încât să beneficieze de condiții optime pentru desfășurarea activităților specifice fiecărei afaceri. De asemenea, prin agrearea unor măsuri comune, companiile locale vor fi ajutate astfel încât să devină mult mai competitive în raport cu concurența regională și națională. Incubatoarele de afaceri, precum Parcul Industrial IT de la Priboiu, pe care Consilul Județean Dâmbovița intenționează să îl înființeze în exercițiul financiar european 2017-2021, pot deveni generatoare de venituri pentru județul nostru, dar și un important pol al industriei software din regiunea Sud Muntenia, mai ales din punctul de vedere al atragerii de personal și firme specializate în astfel de domenii.

Transportul anagajaților către diferitele puncte de lucru ale firmelor dâmbovițene urmează a fi soluționat prin optimizarea traseelor de transport public județene de către Consiliul Județean Dâmbovița în perioada imediat următoare.

Potențialul agricol al județului trebuie fructificat, iar tranziția către agricultura ecologică va fi sprijinită de către cele două instituții. Consiliul Județean și Camera de Comerț vor deveni principalii promotori ai legumicultorilor și pomicultorilor dâmbovițeni prin prezentarea unor oportunități de desfacere a produselor acestora. Pe de altă parte, se urmărește facilitarea accesului producătorilor dâmbovițeni în marile lanțuri de magazine, dar și identificarea modalităților de pătrundere a produselor autohtone pe piețele internaționale.

Un alt aspect susținut de președinții CJD și CCIA, Corneliu Ștefan și Valentin Calcan, a fost necesitatea creării unor noi zone economice în județul Dâmbovița. Potrivit reprezentanților celor două instituții, acest lucru se poate realiza doar ca urmare a construirii Inelului 2 de Centură al muncipilul Târgoviște, dar și a centurilor orașelor Găești, Răcari, Titu, Fieni și Pucioasa. În ceea ce privește realizarea acestora, președintele Corneliu Ștefan a amintit că deja sunt făcute demersuri către Compania Națională a Infrastructurii Rurtiere pentru realizarea a cel puțin 50 de km de astfel de căi rutiere menite a dezvolta din punct de vedere economic zonele urbane dâmbovițene.

Nu în ultimul rând, s-a stabilit crearea unui brand turistic dâmbovițean. Mai multe trasee turistice au fost propuse și acceptate de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, acestea urmând a fi introduse în ofertele agențiilor de turism naționale și internaționale. Având în vedere multitudinea de obiective și monumente istorice care pot fi vizitate, cât de curând, cei care le vor trece pragul vor putea achiziționa un bilet unic, ce la va permite accesul în toate muzeele și punctele de atracție din județul Dâmbovița.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița