10.10.2023

Lucrările pe DN 7 Bâldana - Titu, în plină desfășurare.

S-a turnat deja primul start de asfalt

 

 

            Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, s-a deplasat astăzi, 10 octombrie 2023, împreună cu Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, pe sectorul de drum ce face parte din proiectul „Lărgire la 4 benzi DN7 Bâldana - Titu, km 30+950 - km 52+350, inclusiv relocare / protejare rețele utilități”, în valoare totală de 258.000.000 de lei (TVA inclus).

            Între localitățile Bâldana și Slobozia Moară s-a turnat primul start de asfalt, între km 31,800 și 32,200, pe o lățime de 4,5 m. Pe acest tronson, s-au realizat stabilizarea balastului, stratul de fundație, stratul de formă din balast, s-au făcut săpături și radier podețe, decofrare elevație și armare elevație, forare și turnare piloți, s-au spart piloți culee, s-a montat grinda de încercare compresiune.

            La organizarea de șantier, a avut loc o întâlnire și cu supervizorul proiectului.

            În cadrul acestei investiții, se vor moderniza 21,4 km de drum, se vor construi 4 poduri și alte 3 poduri vor fi reabilitate, și se va amenaja o parcare de scurtă durată pe ambele părți.

            Proiectul este unul dintre cele mai importante și așteptate de dâmbovițeni deoarece, odată cu modernizarea acestui drum, vor fi create următoarele facilități: mărirea confortului participanților la trafic, un trafic fluent, creșterea siguranței circulației rutiere, reducerea numărului de accidente, precum și oportunități de dezvoltare economico-socială pentru localitățile traversate de DN7 pe acest sector.

            În cadrul vizitei, vicepreședintele Luciana Cristea a apreciat felul în care se desfășoară lucrările și a mulțumit CNAIR pentru susținerea acestui proiect - deosebit de important pentru dâmbovițeni.

 

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe,

                                  Consiliul Județean Dâmbovița