18.09.2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a participat astăzi, 16 septembrie la inaugurarea a două obiective din comuna Văleni Dâmboviţa. Este vorba despre proiectul “Reabilitare şi modernizare DJ 723 Văleni Dâmboviţa – Limită judeţ Argeş pe o lungime de 1,3 km şi despre finalizarea Centrului de zi pentru copii aflaţi în situaţie de risc.

La eveniment au fost prezenţi: preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, senatorul de Argeş Şerban Valeca, parlamentarii de Dâmboviţa, Valentin Calcan şi Ionuţ Săvoiu, primarii argeşeni din Mioveni şi Boteni, precum şi numeroşi primari dâmboviţeni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a precizat că prin  investiţia realizată pe DJ 723 se scurtează la jumătate distanţa pe care locuitorii din Văleni Dâmboviţa şi zonele limitrofe o parcurg până la Piteşti. Valoarea totală a proiectului este de 1.892.223,22 lei.

 Adrian Ţuţuianu, preşedinte CJD: „Astăzi este o zi fastă pentru comuna Văleni Dâmboviţa. Vreau să mulţumesc colegului meu cu o experienţă deosebită în ceea ce înseamnă administraţia publică locală şi centrală, domnul Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Este o investiţie importantă care a costat aproximativ 19 miliarde de lei. Nu este un drum doar pentru Văleni, este un drum pentru toată zona şi care scurtează foarte mult distanţa de aici şi până la Piteşti şi sper să fie şi foarte util pentru toţi cetăţenii din Dâmboviţa şi pentru toţi cei din Argeş care au legături permanente de familie în Dâmboviţa(…) Domnul Nicolescu este prezent aici pentru că ne-am propus să dezvoltăm mai multe proiecte comune între Dâmboviţa şi Argeş. Avem cel puţin 7 – 8 zone de legătură între cele două judeţe unde trebuie să facem la Văleni – drumurile de legătură. Am gândit împreună 5-6 proiecte, ne vom vedea în câteva zile la Câmpulung Muscel, vom discuta despre proiectul turistic de la Leaota, despre drumurile importante care leagă cele două judeţe, despre dezvoltarea staţiunilor pomicole de la Mărăcineni şi Voineşti. Vom pune bazele unei colaborări pe termen lung între noi, ca parte a aceleiaşi regiuni. Eu cred că Argeş şi Dâmboviţa pot face parte dintr-o regiune de dezvoltare alături de alte 2 – 3 judeţe(…) Mulţumesc tuturor celor care au pus umărul la realizarea acestor proiecte, tuturor celor care aţi venit alături de noi astăzi şi le urez locuitorilor din zonă să folosească  în beneficiul propriu investiţiile de aici”. 

Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş:

Vreau să vă asigur că ceea ce v-a spus aici colegul meu, Adrian Ţuţuianu, este adevărat. Vreau să lucrăm împreună la proiecte, să facem lucrurile administrative şi economice între noi, şi, nu cred că prin asta trebuie să mai vorbim despre o regionalizare. Important este să facem lucrurile împreună. În al doilea rând, noi dacă lucrăm în echipă vom lua mai mulţi bani de la Uniunea Europeană. Când două entităţi judeţene, cum suntem noi, vom face proiecte comune vom avea un punctaj mai bun şi vom putea realiza proiecte mult mai importante. De aceea, voi veni întotdeauna cu plăcere la întâlnirea cu Dâmboviţa, cu preşedintele Consiliului Judeţean, cu celelalte autorităţi şi să găsim soluţii pentru a face lucruri bune pentru cetăţenii noştri. Ceea ce am pornit acum este un bun început în sensul că drumurile sunt cele care dau drumul la circulaţie şi relaţii economice, iar cetăţenii şi de o parte şi de alta vor fi mai mulţumiţi. Domnul Ţuţuianu a deschis porţile acestei colaborări şi îi mulţumesc foarte mult. Este un coleg care nu numai că este apreciat la nivel central, este un coleg pe care noi, la nivel de consilii judeţene, am apreciat venirea dumnealui în colectivul Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene”. 

Primarul localităţii Văleni Dâmboviţa, Gheorghe Lungu, este sigur că ziua de 16 septembrie 2013 va rămâne în memoria locuitorilor din Văleni, ziua în care au putut vedea finalizată o  investiție pe care au așteptat-o zeci de ani – asfaltarea DJ 723: 

Vă mulţumesc dumneavoastră locuitorilor comunei pentru că numai împreună am realizat aceste investiţii. Le mulţumesc celor care au reuşit să transforme comuna Văleni Dâmboviţa într-un adevărat şantier. Iată că am inaugurat DJ 723 care face legătura între judeţul  Dâmboviţa şi judeţul Argeş, am reuşit să finalizăm acest centru de zi şi vom continua lucrările pentru că avem proiecte în derulare şi pe albiile pâraielor din comună. Mulţumim domnului preşedinte Adrian Ţuţuianu şi tuturor celor care ne-au ajutat să facem aceste lucrări pe albiile râurilor. Suntem în pragul unui măreţ proiect la nivel de Văleni Dâmboviţa, proiectul de pe Măsura 3.2.2 – asfaltarea drumului comunal DC 30 de la intrarea în satul Mesteacăn şi până către Malu cu Flori.”