06.10.2019

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a participat astăzi, 5 octombrie 2019, în amfiteatrul Școlii Gimnaziale „Coresi” din municipiul Târgoviște, la cea de-a treia ediție a Simpozionului Internațional „Pași către viitor în educație și formare”.

    Simpozionul a fost organizat în cadrul Proiectului Erasmus+ „Incluziunea minorităților” de către Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița (IȘJ), Casa Corpului Didactic și Școala Gimnazială „Coresi” Târgoviște.

    La acest simpozion au participat: Carmen Holban, deputat în Parlamentul României, Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, Cristina Stroe, inspector școlar general, Florina Mureșan, subprefectul Județului Dâmbovița, Ileana - Cătălina Nicolăescu, directorul Casei Corpului Didactic Dâmbovița, consilieri județeni, cadre didactice din învățământul preuniversitar dâmbovițean, directori de instituții de învățământ, formatori, profesori metodiști în cadrul Casei Corpului Didactic Dâmbovița și Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, inspectori școlari din țară, profesori din alte cinci țări europene – membre, de asemenea, în acest proiect (Portugalia, Turcia, Suedia, Estonia, Bulgaria), elevi și părinți.

    În cadrul simpozionului au fost prezentate rezultatele obținute de partenerii din proiect și a avut loc un schimb de experiență în ceea ce privește creșterea calității în educație și promovarea oportunităților de formare pentru cadrele didactice, în vederea asigurării unei funcționări adecvate a societății durabile.

    Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a transmis celor prezenți mesajul său: „Văd o prezență numeroasă în sală, ceea ce nu face decât să ne dovedească, din nou, că educația trebuie să rămână o prioritate pentru fiecare dintre noi.

    Am aflat că avem inclusiv participanți din afara granițelor care sunt alături de noi. Profit de acest prilej pentru a le ura bun-venit în județul Dâmbovița, dar și pentru a vă asigura, pe toți cei prezenți, de întreg respectul meu pentru munca dumneavoastră.

    Să fiți siguri că nu sunt singurul care vă apreciază eforturile, dar, în ceea ce mă privește, vreau să vă spun că am considerat întotdeauna că educația trebuie încurajată, promovată și susținută prin orice mijloace posibile.

    Probabil m-ați mai auzit spunând asta, dar vreau, totuși, să o repet: Fiind la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, am avut niște proiecte la care am ținut enorm și pe care mi-am dorit foarte mult să le văd realizate. Au fost multe, dar unul dintre ele a fost recompensarea elevilor și cadrelor didactice pentru rezultatele deosebite pe care le-au obținut pe parcursul anilor de studiu. Am început acest demers în anul 2017 și îl menținem și în prezent.

    Și trebuie să vă spun că am ținut neapărat să fie premiați și profesorii îndrumători ai elevilor cu performanțe. Chiar cred, cu toată convingerea, că meritul a fost comun și că acele performanțe nu puteau fi atinse fără o îndrumare adecvată.

    Cu siguranță știți, dar vreau să vă spun și personal, că sunteți importanți! În primul rând, pentru ei, elevii dumneavoastră și copiii noștri. În al doilea rând, pentru noi, părinții elevilor dumneavoastră. Și nu în ultimul rând, dar cel mai valoros, sunteți importanți pentru statul român și pentru societatea românească.

    Prin urmare, vă asigur încă o dată de aprecierea mea și de faptul că instituția pe care o reprezint, Consiliul Județean Dâmbovița, va susține orice activitate benefică pentru calitatea învățământului românesc.

    Evenimentul de astăzi se află deja la cea de-a III-a ediție, ceea ce înseamnă că este unul de succes. Am convingerea că și ediția din acest an va avea rezultate bune, își va atinge obiectivele și va fi încă un pas pentru un viitor mai bun.

    Înainte de a încheia, felicit organizatorii pentru implicare!

    Vă mulțumesc și vă doresc tuturor o carieră plină de reușitele mult așteptate!”

    Activitățile Simpozionului Internațional „Pași către viitor în educație și formare” au cuprins și expoziția cu tema „Incluziunea minorităților – educație pentru valori”.