17.09.2014

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat astăzi, 16 septembrie, în Comuna Niculești, alături de primarul Dorinel Soare, prefectul județului Victor Sanda și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Luminița Preda, la evenimentele de inaugurare a două obiective de investiții – ”Extinderea școlii cu clasele I – VIII din satul Ciocănari” și ”Reabilitarea/modernizarea Grădiniței nr. 3 din satul Niculești”.

Valoarea lucrărilor de la școala din Ciocănari este de aproximativ 400.000 lei, prin proiect realizându-se grupuri sanitare moderne și o sală nouă de cursuri, dotată cu mobilier nou.

Adrian Țuțuianu, președintele CJD: ”Este nevoie să susținem toți - familie, autorități și inspectorat școlar - accesul la școală de calitate pentru toții copiii din această țară. Mă bucur că s-a finalizat această investiție și îmi aduc aminte că am venit în urmă cu doi ani, iar școala arăta într-un fel. Astăzi arată așa cum trebuie să arate o școală de secol XXI. Îl felicit pe domnul primar, Consiliul Local, conducerea școlii. Să fie într-un ceas bun!”

Valoarea investițiilor realizate la Grădinița nr. 3 din satul Niculești este de 200.000 lei, spațiile fiind amenajate într-o atmosferă primitoare și dotate cu tot ceea ce este necesar pentru confortul copiilor.

Tărtășești

Tot astăzi, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat, în comuna Tărtășești, la inaugurarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a fostei școli nr. 4 din localitate, transformată în centru cultural - educativ pentru elevi (bibliotecă și IT).

Panglica inaugurală a fost tăiată de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, primarul comunei Tărtășești, Ioan Rusu, și solista de muzică ușoară – Nadine, cetățean al localității, care a contribuit cu un important fond de carte pentru noua bibliotecă.

Referindu-se la școala nr. 4, recent reabilitată și modernizată, Ioan Rusu, Primarul Comunei Tărtășești, a spus:

”De-a lungul timpului, aici, mai multe generații de dascăli au dăruit, din sufletul și din știința lor, copiilor. [...] Astăzi, după 87 ani, avem prilejul și bucuria de a inaugura această școală, reabilitată din temelii cu fonduri de la bugetul european. [...] În această clădire vom muta fondul de carte deținut de Primăria Tărtășești, acesta aflându-se actualmente într-un spațiu insalubru și, totodată, aici vor avea loc activități școlare și extrașcolare.”

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu:

”Îmi aduc aminte foarte bine că, în decembrie 2012, am inaugurat împreună, în această curte, noul local al Primăriei Tărtășești. Discutam atunci cu domnul primar, cu domnul viceprimar despre destinația pe care o poate primi această clădire și despre nevoia ca această clădire să fie reabilitată, pentru că era, ca să spun așa, prima față, primul impact al cetățeanului cu noul local al primăriei; și atunci am convenit că trebuie făcut un efort pentru a o reabilita și a-i da o destinație potrivită cu menirea sa inițială – de școală în Comuna Tărtășești. Mă bucur că domnul primar și consiliul local au pus în aplicare acest proiect, într-un termen foarte scurt. Astăzi, inaugurăm o bibliotecă; voi spijini acest proiect cu Biblioteca Județeană – și prin fond de carte, și prin programe informatice destinate copiilor. Vreau să vă spun că proiectele noastre și ambițiile noastre nu rămân la acest stadiu. [...] Prin Programul Operațional Regional [...] se va reabilita școala din Tărtășești; este o investiție de 1.000.000 Euro, deci cca 44 mld lei [vechi], investiție care va asigura condiții de învățământ la standarde de calitate superioare pentru toți copiii din Tărtășești. De asemenea, tot o veste bună - pe Ordonanța 28/2013, vom avea acum, în luna octombrie, introducerea la finanțare a proiectului de apă și canal, în valoare de aproape 200 mld lei vechi (circa 5 mil Euro), ceea ce va rezolva o doleanță veche a oamenilor din Tărtășești – apă, canal și conectarea la stația de epurare, și, cu aceasta – așezarea Comunei Tărtășești pe standarde de normalitate în ceea ce privește infrastructura. [...] Mă gândesc ca, undeva după 2020 – 2025, în Județul Dâmbovița să avem 4 – 5 centre urbane dezvoltate și cred că Tărtășeștiul îndeplinește aceste condiții.”