11.04.2021

           Șantierele din județul Dâmbovița se află în plin proces de activitate. Termenele asumate de constructori și modul de realizare a contractelor de lucrări au reprezentat scopul vizitei președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, în zona de sud a județului.

          Vizita de lucru a început cu lucrările finanțate de consiliul județean la podul de pe DJ 722, la Mircea Vodă, în valoare de 1.824.331,44 lei. Podul are lungimea de 23,5 m, iar partea carosabilă are lățimea de 7,8 m. Au fost executate fundațiile de la culei, iar acum se lucrează la infrastructura de susținere. Podul peste Sabar, pe DJ 401A, la Odobești, este, de asemenea, o investiție nouă a Consiliului Județean Dâmbovița, în valoare totală de 4.676.359,58 lei. Construcția are lungimea de 21 m și lățimea de 7,8 m, iar până în prezent au fost montate grinzile pe cele două culei și se lucrează la placa de suprabetonare a căii de acces.

          De asemenea, mai multe obiective din comunele Sălcioara, Odobești, Potlogi și Corbii Mari au fost vizitate de către Corneliu Ștefan. Se lucrează la construirea, reabilitarea și modernizarea unor unități de învățământ sau așezăminte culturale și de cult sau obiective din domeniul infrastructurii rutiere și de utilități, în cadrul unor proiecte finanțate atât de Consiliul Județean Dâmbovița, cât și prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Programul Național de Dezvoltare Locală, Compania Națională de Investiții sau Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

          Președintele Corneliu Ștefan a fost însoțit de administratorul public al județului, Cristian Avanu, directorul Vasile Dinu, Direcția Tehnică, directorul SC Lucrări Drumuri și Poduri SA Dâmbovița, Radu Andi-Constantin, precum și de reprezentanții administrației publice locale din comunele în care se realizează proiectele de investiții.

          În comuna Sălcioara, președintele Corneliu Ștefan a vrut să vadă cum decurg lucrările pe șantierele unde se construiesc școala cu clasele I-VIII, cu o capacitate de școlarizare de 235 locuri - investiție în valoare de 6.898.966,33 lei, finanțată în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală și realizată în proporție de 35%, și grădinița cu program normal din localitate, cu o capacitate de școlarizare de 80 locuri - în cadrul unui proiect cu valoarea de 2.597.355,78 lei, finanțat de Ministerul Educației, unitate realizată în proporție de 80%.

          La Potlogi, președintele Corneliu Ștefan a putut vedea stadiul în care se află construcția grădiniței cu program normal, în cadrul unui proiect în valoare de 2.570.962,79 lei, iar la Corbii Mari, construcția grădiniței cu program normal Ungureni, investiție în valoare de 2.570.962,79 lei, ambele proiecte fiind finanțate în cadrul Programului „Construcții Grădinițe Regiunea Sud - Muntenia”, ce are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023 și care prevede construirea și dotarea cu mobilier a 60 de grădinițe la nivel la național. În aceeași comună, primăria derulează, prin Compania Națională de Investiții, proiectul „Sală de sport școlară, 102 locuri, în satul Pitaru”, ce se va finaliza în luna spetembrie a acestui an.

          De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au urmărit modul cum se derulează lucrările în cadrul proiectului „Restaurarea, consolidarea și punerea în valoare cultural-turistică a monumentului istoric Biserica Adormirii Maicii Domnului - Strâmbeanu din Satul Pitaru, comuna Potlogi”, în baza unui contract în valoare de 7.977.832,71 lei, prevăzut a se finaliza în luna septembrie a anului în curs, și lucrările de reabilitare a căminului cultural Vlăsceni, care se realizează în cadrul unui proiect AFIR (PNDR), cu o valoare de 1.466.250,59 lei.

          Tot în comuna Corbii Mari, din rândul unităților din domeniul educațional, și construcția școlii cu clasele 0-VIII din satul Corbii Mari (în valoare de 7.039.335,10 lei) și a școlii cu clasele 0-VIII din satul Ungureni (în valoare de 9.233.497,76 lei), ambele realizate din fonduri europene, au constituit un punct important al vizitei de lucru de astăzi.

          Președintele Corneliu Ștefan: „Dorim să ne asigurăm că infrastructura educațională are capacitatea de a susține un nivel decent de educaţie pentru copiii preșcolari și școlari dâmbovițeni și un proces educațional competitiv, că se lucrează permanent la îmbunătățirea infrastructurii rutiere și de utilități, iar, pentru aceasta, am făcut astăzi o vizită de lucru care a cuprins mai multe obiective din aceste domenii, deoarece pulsul activității nu se poate simți mai bine decât la fața locului. Astfel de vizite vor continua și în perioada următoare, deoarece îmi doresc să fiu aproape de edilii dâmbovițeni, de proiectele pe care aceștia le au în derulare, astfel încât să putem identifica nevoile tuturor localităților județului Dâmbovița”.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița