04.10.2016

Sâmbătă, 1 octombrie 2016, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a participat la deschiderea anului universitar 2016 – 2017 din cadrul Universităţii „Valahia” din Târgovişte. Evenimentul a avut loc la sediul Facultăţilor de Inginerie, în corpul A din Campusul Universitar din localitate.

La ceremonie au mai participat reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale, conducerea Universităţii, cadre didactice, studenţi şi părinţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu: "Particip la deschiderea anului universitar în calitate de cadru didactic al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii "Valahia" din Târgovişte, dar cuvântul meu, astăzi, este, în primul rând, al Preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, instituţie care a fost alături în efortul făcut aici în ultimii 25 de ani pentru dezvoltarea unui centru universitar de prestigiu. Cred că suntem în situaţia în care putem spune că Târgoviştea este un centru universitar model, un centru universitar cu perspectivă şi, în acelaşi timp, un pilon de bază al dezvoltării Judeţului Dâmboviţa şi al Municipiului Târgovişte. (…) Cred că Universitatea Valahia din Târgovişte trebuie sprijinită în continuare pentru dezvoltarea bazei materiale. În acest sens, vă asigur că, aşa cum am făcut în perioada 2012 – 2016, voi aloca un efort extraordinar de mare în preocupările mele pentru a dezvolta lucrările începute. Avem nevoie de spaţii de învăţământ noi, de o bibliotecă centrală universitară, de o sală de sport, de amenajarea parcului din jurul acestei locaţii, precum şi de dezvoltarea altor facilităţi care ţin de autorităţile administraţiei publice locale. Cred că avem nevoie să gândim cu toţii în următorii ani şi să purtăm o dezbatere serioasă cu corpul profesoral, cu autorităţile, cu mediul de afaceri cu privire la ce trebuie să ofere universitatea Judeţului Dâmboviţa şi României, în general. Trebuie să ne deschidem către ceea ce mediul de afaceri aşteaptă de la noi(…)Cred că avem nevoie şi de o dezvoltare a legăturilor instituţionale, de aşezare a universităţii cu programe noi care să ne dea o anvergură naţională pe care cu toţii o merităm. Vă asigur că, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, voi fi parte a acestui efort. Voi sprijini toate activităţile ştiinţifice ale acestei universităţi pentru că reprezintă un pilon de bază al dezvoltării acestui judeţ. Urez tuturor studenţilor şi cadrelor didactice un an plin de realizări şi invit comunitatea locală să fie alături de universitatea noastră!"

Programul s-a finalizat cu vizitarea campusului universitar, a corpurilor A şi B, precum şi a Institutului de Cercetări Ştiinţifice şi Tehnologice Multidisciplinare.