27.01.2023

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, s-a întâlnit astăzi, 27 ianuarie 2023, la sediul instituției, cu reprezentanții firmelor de proiectare și construcție, ce au fost contractate în cadrul proiectului care urmărește construcția unui stadion nou, cu 12.000 de locuri, în municipiul Târgoviște, în vecinătatea Dâmbovița Mall.

Reamintim faptul că, în luna decembrie 2022, autoritățile județene au participat la semnarea acordului contractual – proiectare și execuție pentru realizarea obiectivului de investiții „Construire stadion municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița”, la sediul Companiei Naționale de Investiții, în prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Atilla.

Firma care a câștigat licitația publică este ACI CLUJ SA & IMSAT SERVICE CLUJ SA & DICO și TIGANAS - BIROU DE PROIECTARE SRL.

Consiliul Județean Dâmbovița este beneficiarul acestei investiții, derulate prin Compania Națională de Investiții, iar întregul proiect are valoarea de aproximativ 271.000.000 de lei, contribuția financiară a CJD fiind de 25.000.000 lei.

Antreprenorul are la dispoziție doi ani pentru execuție, din care șase luni, pentru proiectare. Astfel, municipiul Târgoviște va avea, în curând, un stadion care va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, dar și meciuri de rugby și competiții de atletism.

Noul stadion va îndeplini condiţiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri.

Stadionul va avea 12.012 locuri, pistă de atletism, peste 400 de locuri de parcare, spații pentru alimentație și comerț, vestiare jucători, atleți și arbitri, săli de antrenament, săli de încălzire, sală de recuperare, spațiu control antidoping.

Întâlnirea cu reperezentanții cărora le-a fost atribuit contractul de proiectare și execuție de lucrări s-a încheiat cu o vizită  la amplasamentul noului stadion.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan: „Am avut astăzi un dialog constructiv cu reprezentanții firmelor de proiectare și construcție a proiectului de realizare a noului stadion din zona Dâmbovița Mall. Mă bucur că am reușit să demarăm această investiție, care va îndeplini condiţiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului naţional, din competiţiile europene, dar şi meciurile naţionalei de fotbal. Noua construcţie va fi un adevărat complex sportiv, iar prin realizarea acestui proiect major municipiul Târgoviște se va impune ca un centru important pentru desfășurarea activităților sportive de mare amploare”.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe,

Consiliul Județean Dâmbovița