09.09.2017

Astăzi, 8 septembrie 2017, Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi Claudia Gilia – vicepreşedinte CJD, au fost prezenţi la biblioteca de la Gura Ocniţei, cu prilejul evenimentului intitulat „Introducere în modernitate – Şcoala de aviaţie Mircea Cantacuzino”.

Cu această ocazie, elevii din localitate au participat la un curs atelier inspiraţional despre istoria aviaţiei române, poveştile primilor aviatori civili din România, recordurile acestora etc. Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa: „Alegerea bibliotecii şi comunităţii din Gura Ocniţei este o situaţie fericită, pentru că domnul primar a reuşit în 5 ani să schimbe faţa acestei localităţi şi să facă foarte multe lucruri care ţin de domeniul sufletului, de domeniul mai apropriat de fiinţa umană – în sensul de a reabilita căminele culturale, de a face aceste biblioteci, de a face chiar o galerie de artă în această comunitate (...). Trebuie să ne aplecăm mai mult spre latura culturală şi spre latura care ne mângâie sufletul şi care ne încurajează să devenim mai buni.”

La eveniment, alături de conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, au mai fost prezenţi: Laurențiu-Mihai Ștefan, consilier prezidențial – Departamentul Politică Internă, Nicoleta Nicolae-Ioana, consilier de stat – Cabinetul Președintelui, originară din Gura Ocniţei, Agnes Erich – directorul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Târgovişte, Alexandru Ştefănescu – director adjunct al Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Târgovişte, reprezentanţi ai administraţiei locale, numeroşi elevi.