20.11.2007

CONSILIUL JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA
19.11.2007

COMUNICAT DE PRESĂ
privind măsurile luate de Consiliul judeţean Dâmboviţa pe drumurile judeţene din zona montană

Astăzi, Consiliul judeţean Dâmboviţa a luat măsurile necesare pentru deszăpezirea drumului judeţean DJ 714 Glod-Sanatoriul Moroieni–Peştera, din Munţii Bucegi, drum blocat în zona Padina din cauza ninsorilor abundente din noaptea de duminică spre luni, fiind acoperit de un strat de zăpada de cca. 40 de cm. Societatea judeţeană de drumuri, SC Lucrări, Drumuri şi Poduri SA a trimis în zonă un buldoescavator care va elibera traseul în această după-amiază în jurul orelor 17.00.
Cu acest prilej, precizăm că pentru perioada de iarnă, respectiv 15 noiembrie 2007– 15 martie 2008, Consiliul judeţean Dâmboviţa, prin direcţia de specialitate, a stabilit o serie de restricţii de circulaţie pe acest drum judeţean, care prezintă sectoare de drum îngust, drum alunecos şi drum cu pericole, precum şi căderi de stânci. Astfel, în paralel cu acţiunea de deszăpezire, echipele de intervenţie ale SC Lucrări, Drumuri şi Poduri SA vor monta două panouri semnalizatoare, de dimensiuni mari, unul în zona Glod, la intersecţia cu DN 71, iar celălalt la Sanatoriul Moroieni. Prin intermediul panourilor, conducătorii auto sunt avertizaţi asupra întregului sector de drum pe care se circulă cu restricţii şi totodată li se recomandă să folosească autovehicule cu tracţiune integrală (4x4) şi să fie dotaţi cu echipamente specifice: lanţuri şi materiale antiderapante pentru a evita înzăpezirea.
Întregul traseu, Glod-Sanatoriul Moroieni-Peştera, a făcut obiectul unei revizii efectuate de către Direcţia judeţeană de Drumuri a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, la finele săptămânii trecute, ocazie cu care agenţilor economici şi instituţiilor care-şi desfăşoară activitatea de-a lungul acestui drum judeţean, li s-a transmis o listă cu recomandări pentru perioada de iarnă. Recomandările Consiliului judeţean Dâmboviţa vizează, pe lângă cele privind restricţiile de circulaţie şi dotarea autovehiculelor cu echipamente de iarnă, aprovizionarea corespunzătoare cu alimente pentru o perioadă de timp mai îndelungată, pentru situaţiile în care locaţiile pot fi temporar izolate din cauza zăpezii, aprovizionarea cu combustibil şi utilaje necesare asigurării condiţiilor climatice şi alimentării cu energie electrică în cazul avarierii reţelei, şi asigurării deszăpezirii zonei din jurul locaţiei.
Totodată, în ce priveşte drumul judeţean DJ 713, respectiv Cabana Cuibul Dorului-Şaua Dichiu-Babele, care se află în administrarea consiliilor judeţene Dâmboviţa şi Prahova, s-a luat măsura de închidere pe perioada de iarnă, dar exclusiv pe porţiunile aflate pe teritoriul judeţului Dâmboviţa. Panourile de interdicţie vor fi montate mâine în zona Cabanei Cuibul Dorului şi în zona Şaua Dichiu, la intersecţia cu DJ 714 Glod-Peştera. Precizăm că sectorul cuprins între DN 71 şi Cabana Cuibul Dorului (aprox. 3 km) se află în administrarea Consiliului judeţean Prahova şi rămâne deschis circulaţiei, până la eventuale măsuri adoptate de către această instituţie.

Purtător de cuvânt,
Alexandra Panţu