18.03.2021

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a încheiat astăzi seria consultărilor cu edilii localităților dâmbovițene, pe marginea legii bugetului de stat pe anul în curs.

Discuțiile purtate în cele 3 zile au urmărit o împărțire echilibrată a fondurilor repartizate de Consiliul Județean Dâmbovița, în beneficiul tuturor localităților din județ.

În anul 2020, prin Legea nr. 5 a bugetului de stat, fondul la dispoziția consiliului județean a fost de 27.316 mii lei față de suma alocată prin Legea nr. 15 a bugetului de stat pe anul 2021, și anume 27.134 mii lei.

Reamintim faptul că utilizarea de către Consiliul Județean Dâmbovița a sumelor repartizate în baza legii bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor privind derularea proiectelor de infrastructură rutieră pe drumurile județene și drumurile comunale; repartizarea rațională de către Consiliul Județean Dâmbovița a sumelor din cote defalcate din impozitul pe venit către unităţile administrativ-teritoriale (UAT-uri) - pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură locală, pentru cheltuielile de funcționare ale unităților administrativ-teritoriale, dar și posibilitățile reale de dezvoltare a localităților dâmbovițene sunt câteva dintre temele centrale care, zilele acestea, i-au adus la masa consultărilor pe reprezentanții administrației publice din județul nostru.

La întâlnirea de astăzi au participat: vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, secretarul general al județului, Cristian Avanu, administrator public, Vasile Dinu, director - Direcția Tehnică, Carmen Igescu, director - Direcția Economică, reprezentanți ai Cabinetului Președintelui.

Runda consultărilor pe marginea bugetului de stat s-a încheiat cu participarea edililor localităților: Aninoasa, Tătărani, Târgoviște, Moreni, Titu, Răcari, Găești, Fieni, Valea Lungă, Valea Mare, Văcărești, Văleni-Dâmbovița, Vârfuri, Vișina, Vișinești, Vlădeni, Voinești, Vulcana-Băi și Vulcana-Pandele.

Sumele repartizate celor 89 de unități administrativ-teritoriale vor fi supuse spre aprobare în cadrul ședinței ordinare de consiliu județean din data de 24 martie 2021.

La finalul acestor consultări, președintele Corneliu Ștefan a precizat că repartizarea fondurilor de către CJD s-a făcut în mod obiectiv, pe baza analizei proiectelor de dezvoltare: „Am inițiat acest dialog cu primarii dâmbovițeni pentru că mi-am dorit să facem o repartizare judicioasă a fondurilor aflate la dispoziția Consiliului Județean Dâmbovița. Trebuie să dezvoltăm acest județ împreună și pentru toți dâmbovițenii deopotrivă. Așa cum am promis încă de la preluarea mandatului de președinte al consiliului județean, voi fi un președinte al tuturor dâmbovițenilor și nu doar al celor care m-au votat.

            Vreau ca instituția pe care o conduc să fie un factor de echilibru pentru județul nostru. Pe parcursul celor trei zile de lucru, am identificat împreună cu șefii administrațiilor locale din județul nostru necesitatea realizării obiectivelor de dezvoltare proiectate de fiecare localitate în parte. Vom continua să încheiem contracte de asociere între consiliile locale și consiliul județean, acolo unde este nevoie, și i-am îndrumat pe edilii din județ să pregătească proiecte de investiții noi, care să se califice la finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița