24.04.2007

CONSILIUL JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA
Nr. CP204/ 24.04.2007

 

COMUNICAT DE PRESĂ

privind
decizia de necolaborare cu poliţia politică a preşedintelui CJD, Gheorghe Ana

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Gheorghe Ana, a primit decizia Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, prin care se atestă că nu a fost agent şi nici colaborator al poliţiei politice comuniste.

Precizăm că decizia Colegiului CNSAS, nr. 822/15.03.2007, constituie rezultatul verificărilor întreprinse la cererea Ministerului Administraţiei şi Internelor, nr. P889/06 din 30 martie 2006, în baza Legii nr. 187 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea poliţiei politice comuniste.

În urma acestor verificări, colegiul a constatat că Gheorghe Ana nu figurează în bazele de date ale Direcţiei Investigaţii a CNSAS şi nici în evidenţele SRI şi SIE. De asemenea, în decizia la care facem referire (anexată la prezentul comunicat) se precizează că şi în evidenţele MApN-SIA, Gheorghe Ana nu a fost identificat cu dosar de colaborator sau de urmărire, întocmit de fostele organe de securitate, ca poliţie politică, precum şi că nu a fost ofiţer al fostei Direcţii a IV, din cadrul Departamentului Securităţii Statului.

Purtător de cuvânt,
Alexandra Panţu