07.03.2013

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat astăzi, 06.03.2013, la conferința de presă organizată la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița cu prilejul demarării lucrărilor pentru două obiective de investiții. Este vorba de (I) lansarea lucrărilor de execuție pentru proiectul „Centru multifuncțional de resurse și servicii pentru adulți cu handicap” și (II) demararea lucrărilor pentru obiectivul „Izolare termică fațade și amenajări exterioare, inclusiv delimitare incintă la Complexul de Servicii Sociale Floare de Colț”, ambele aflate în municipiul Târgoviște.

I.Centrul multifuncțional de resurse și servicii pentru adulți cu handicap

Este un proiect derulat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenție 3.2, cu o valoarea totală de 3.655.873,47 lei din care asistență financiară nerambursabilă – 2.814.275,80 lei, iar contribuția proprie în proiect asigurată din bugetul Consiliului Județean – 148.554,20 lei, diferența reprezentând TVA. Centrul este situat în municipiul Târgoviște, str. Mr. Brezișeanu nr. 25.

Contractul de lucrări a fost semnat în data de 20.02.2013, perioada de execuție fiind de 18 luni.

Lucrările presupun:

-          Lucrări de intervenție – reabilitare, modernizare, consolidare asupra celor două corpuri de clădire (parter) aflate în curtea Complexului;

-          Lucrări de reabilitare, modernizare, consolidare și extindere Corp 1 (cu hol recepție și lift pentru persoane cu handicap);

-          Asigurarea de dotări pentru desfășurarea activităților specifice fiecărui serviciu în cele 3 clădiri.

II.Izolare termică fațade și amenajări exterioare, inclusiv delimitare incintă la Complexul de Servicii Sociale „Floare de Colț”

Având în vedere crearea unor condiții optime pentru beneficiarii serviciilor Complexului „Floare de Colț” din Târgoviște, DGASPC Dâmbovița, cu sprijinul Consiliului Județean, a finalizat procedura de achiziție publică de lucrări pentru realizarea obiectivului sus amintit. Termenul de execuție este de 30 zile. Valoarea contractului: 183.756,07 lei fără TVA.

Realizarea obiectivului presupune executarea următoarelor lucrări:

-          Desfaceri demolări;

-          Izolare a fațadelor, realizarea de tencuieli decorative exterioare;

-          Înlocuirea tâmplăriei existente din PVC cu geam termopan;

-          Termoizolarea orizontală a clădirii la nivelul podului;

-          Realizarea de trotuare perimetrale;

-          Decuparea de spații verzi în platforma betonată:

-          Lucrări pentru delimitare incintă la Complexul de Servicii Sociale „Floare de Colț” în vederea separării de Școala Specială;

-          Lucrări pentru delimitare incintă la Complexul de Servicii Sociale „Floare de Colț” în vederea mascării conductelor termice dinspre aleea pietonală care asigură accesul către B-dul Constantin Brâncoveanu.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a reafirmat deschiderea totală a instituției în vederea sprijinirii demersurilor care au drept obiectiv îmbunătățirea calității serviciilor sociale din județul Dâmbovița pe toate palierele.