13.06.2020

Astăzi, 12 iunie 2020, președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Alexandru Oprea, a avut o întâlnire cu reprezentanții companiei Steinbeis Transfer Management (STM), prilej cu care au pus bazele unui proiect privind încheierea unui protocol de colaborare între CJD și această entitate, document menit a asigura continuitatea și stabilitatea activității de atragere de investitori în județul Dâmbovița. La întâlnire au participat, de asemenea, vicepreședintele Alin Manole și secretarul general al județului, Ivan Vasile Ivanoff.

Principalele obiective ale acordului de cooperare implică realizarea de activități comune atât în vederea creării unei platforme pentru realizarea de transfer tehnologic și fundamentarea unui mediu propice pentru susținerea economiei locale, cât și în vederea unei bune cooperări instituționale cu parteneri din landul Baden-Württemberg.

Protocolul va debuta, însă, cu o activitate în domeniul educațional, în sensul în care reprezentanții companiei Steinbeis intenționează să întreprindă un proiect-pilot la nivelul județului Dâmbovița, care să fie, ulterior, implementat la nivel național, în eventualitatea în care se va dovedi a fi unul de succes. Acesta se va baza pe modelul de bune practici din învățământul german.

Colaborarea dintre CJD și Steinbeis Transfer Management a început în luna ianuarie a acestui an când, în urma discuțiilor purtate, s-a concluzionat că o primă oportunitate de promovare o reprezintă participarea la Expoziția privind Managementul Investițiilor 2020 (EME 2020), una dintre cele mai mari platforme germane pentru promovarea investițiilor, eveniment care urma să aibă loc la Frankfurt pe Main, în luna martie, dar care, din cauza pandemiei de noul coronavirus, a fost reprogramat pentru luna septembrie a acestui an.

Din partea Steinbeis Transfer Management, la întâlnirea de astăzi a participat Jürgen Raizner, administrator în cadrul STM.

Ținând cont de prioritățile de dezvoltare ale județului Dâmbovița și de experiența companiei Steinbeis Transfer Management, s-a apreciat că, pentru construirea stațiunii turistice de interes național Padina-Peștera, următoarele direcții de acțiune sunt esențiale: construirea unei pârtii de schi, realizarea de instalații de transport pe cablu, construirea de hoteluri, restaurante, spații comerciale etc.; parcuri de business, respectiv parcurile industriale din localitățile Moreni, Mija și Priboiu; în domeniul educaţiei, colaborarea între Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi universităţi din Germania, inclusiv în domeniul transferului de tehnologie.

Întâlnirea de la sediul CJD continuă cu o vizită la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Parcul Industrial Priboiu și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

 

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița