30.06.2017

Astăzi, 29.06.2017, vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Claudia Gilia și Alin Manole, au participat la conferința regională pentru educație timpurie dedicată organizării Atelierelor de Vară Șotron 2017 de către Asociația Ovidiu RO.

    Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, în calitate de partener. Manifestarea a reunit 130 de profesori și specialiști din învăţământul preşcolar din județele Dâmbovița, Giurgiu, Călărași, Constanța, Prahova, Argeş, Braşov şi Bucureşti, precum şi 10 participanţi din Bulgaria – reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi ai organizaţiei Trust For Social Achievement. 40 dintre aceştia au anunţat, până în prezent, că vor organiza ateliere de vară.

    Scopul aceste întâlniri este acela de a pregăti profesori voluntari care doresc să organizeze ateliere de vară Șotron pentru copiii preșcolari în comunitățile defavorizate.

    Cu acest prilej, reprezentanții Asociației Ovidiu RO, Consiliului Județean Dâmbovița și Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița au vorbit despre ceea ce înseamnă o educație timpurie de calitate și rolul acestor ateliere în dezvoltarea armonioasă a copiilor defavorizați.

    În acest sens, vicepreședintele CJD, Claudia Gilia, a transmis următoarele: „Vreau să le mulţumesc încă o dată celor de la Asociaţia Ovidiu RO pentru toate activităţile deosebite pe care le-au desfăşurat şi le vor desfăşura pentru copii (...) Ştiu că toate metodele pe care le veţi utiliza pentru educaţia copiilor noştri sunt deosebite, inedite şi creative. Îmi doresc ca după această vară minunată să avem copii mult mai bine pregătiţi. Vreau să vă asigur de întreaga noastră susţinere, suportul nostru în tot ceea ce vă propuneţi (...). Vom fi alături de dumneavoastră , pentru că asta înseamnă să fim alături de copiii din judeţul Dâmboviţa. Vă mulţumesc şi vă urez mult succes!”

Întâlnirea de astăzi este ultima dintre cele 8 de același fel, derulate la nivel național de către Asociația Ovidiu RO, cu scopul sprijinirii formării profesionale a profesorilor și elevilor. Profesorii și specialiștii în educație, care au participat la aceste sesiuni de instruire și care urmează să organizeze atelierele de vară Șotron în comunitățile defavorizate vor primi un pachet consistent de materiale, inclusiv cărți și rechizite pentru copiii cu care vor lucra.

    Atelierele-șotron se vor desfășura în următoarele 2 luni, timp de 2 săptămâni.