23.05.2018

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița a organizat luni, 21 mai 2018, concertul ”Centenar”, un eveniment ce face parte din suita de evenimente menite a marca ”Anul Centenarului”.
La eveniment au participat: președintele Consiliului Județean, Daniel Comănescu, vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, vicepreședintele Senatului, Adrian Țuțuianu, secretarul de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni, Vaeceslav Șaramet dar și parlamentarii dâmbovițeni, Claudia Gilia, Oana Vlăducă, Titus Corlățean și Corneliu Ștefan, subprefectul Florina Mureșan, vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, managerul Centrului Județean de Cultură, Ionuț Lăscaie, consilieri județeni și directori ai instituțiilor din județ.Evenimentul a avut loc în curtea Palatului Brâncovenesc Potlogi și s-a concretizat printr-un concert de muzică populară suținut de interpreți de folclor autentic românesc, elevi a Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” și ai școlii târgoviștene ”Vasile Cârlova”, acompaniați de Orchestra Populară ”Chindia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.
Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, le-a transmis celor prezenți următorul mesaj: ”Este o bucurie să particip, în această după-amiază, la acest eveniment cultural, organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, eveniment prin intermediul căruia dorim să vă aducem mai aproape de istoria județului, mai aproape de acest loc minunat.Salut prezenţa tuturor celor care ați ales să petreceți această după-amiază alături de noi, aici, în comuna Potlogi. Vă transmit, în numele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cele mai bune gânduri și vă mulțumesc pentru că participați la un eveniment deosebit din viaţa culturală a judeţului Dâmboviţa, derulat în cadrul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri.Acest eveniment vine să consolideze o construcție care, sperăm noi, este doar începutul unor viitoare manifestări culturale dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unirea din 1918.Anul Centenarului trebuie să reprezinte pentru noi, românii, un motiv de a ne întoarce la valorile autentice, de a lua exemplu de la înaintașii noștri și de a le cinsti memoria creatorilor și păstrătorilor de tradiții și de opere artistice. Tot ceea ce am moștenit de la generațiile trecute trebuie să ne fie lumină călăuzitoare, iar datoria noastră este nu doar aceea de a nu lăsa să piară această moștenire valoroasă, ci și de a îmbogăți și de a o transmite, la rândul nostru, mai departe urmașilor noștri.Evenimentul de astăzi este mai mult decât un concert. Este o lecție de istorie și bucurie a sufletului într-un loc reprezentativ pentru cultura, identitatea și evoluția poporului român. Ceea ce se întâmplă astăzi, aici, este un moment unic, unul care se întâmplă o singură dată într-o 100 de ani. În Anul Centenarului, artiști autentici – artiști care trăiesc, simt și iubesc românește – și cărora le mulțumesc pentru prezență, ne reamintesc, prin cântec și dăruire, că românii nu uită și nici nu se distanțează de trecut. Ei rămân uniți prin tradiție și își amintesc că, un veac în urmă, au fost uniți pentru a deveni independenți și liberi. Azi, în amintirea acelor vremuri, mă bucur să văd că suntem din nou uniți pentru a ne regăsi trecutul, datorită unor voci de excepție, unor voci de referință pentru România.Vă mulțumesc tuturor și vă doresc să ne bucurăm împreună de spectacol!”.

Biroul Comunicare, Relaţii Externe al Consiliului Judeţean Dâmboviţa