27.02.2018

Comunitatea bulgarilor din Târgovişte a sărbătorit din nou, sâmbătă  24 februarie, un obicei unic în România,Tudoriţa sau Paştele Cailor, tradiţie care marchează începutul anului agricol.

La evenimentul organizat de Asociaţia Zaedno au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Daniel Comănescu, vicepreşedinţii CJD Luciana Cristea şi Alin Manole, Senatorul Adrian Ţuţuianu, deputaţii Claudia Gilia, Carmen Holban şi Oana Vlăducă, primarul municipiului Târgovişte, Daniel Stan, viceprimarul municipiului, Cătălin Rădulescu şi secretarul judeţului, Vasile Ivanoff.

Ca în fiecare primă sâmbătă din Postul Paştelui, membrii comunităţii de bulgari au îmbrăcat portul popular şi-au împodobit căruţele şi caii şi au plecat cu coşurile pline de konceta către biserica Sfântul Nifon din Târgovişte. După slujbă, preoţii au sfinţit atelajele, iar fetele au împărţit pâinicile tradiţionale stăpânilor de cai, care le-au împărţit cu animalele lor.

Biroul Comunicare, Relaţii Externe al Consiliului Judeţean Dâmboviţa