16.07.2021

            În comuna Mănești, județul Dâmbovița, a fost construită o sală de sport școlară, la standarde europene, cu o capacitate de 102 locuri. Investiția, în valoare de 2.754.848,96 lei, a fost inaugurată astăzi, 16 iulie 2021.

            La deschidere, au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, parlamentarii Carmen Holban, Radu Popa, Ioan Vulpescu, consilieri județeni, primarii comunelor Șotânga, Voinești, Raciu, Lucieni, reprezentanții administrației publice loale din comuna Mănești, localnici, dar și o parte din viitorii beneficiari - copii și adolescenți din zonă.

            Proiectul a fost finanțat de Compania Națională de Investiții și a prevăzut realizarea unei săli de sport cu o suprafață construită de 1.030 mp, suprafața destinată activităților sportive fiind de 751,7 mp.

            Sala este echipată pentru practicarea mai multor sporturi: tenis, volei, baschet și handbal. Proiectul a inclus și realizarea a patru vestiare pentru sportivi (2 - pentru fete, 2 - pentru băieți), a unui vestiar pentru antrenori și a unui cabinet medical de prim ajutor.                    

             Președintele Corneliu Ștefan: „Asistăm astăzi la un moment deosebit pentru comuna Mănești, și anume inaugurarea sălii de sport școlare, care este de referință nu numai pentru comuna Mănești, ci și pentru toată Valea Dâmboviței. De astăzi, în comuna Mănești, copiii și nu numai ei au un loc în care să vină și să-și desfășoare activitatea sportivă. Aș vrea să îl felicit pe domnul primar pentru tot ceea ce a făcut, felicit consiliul local! Lucrurile bune vor continua în comuna Mănești.”

            Existența unei săli de sport în comună va crea premisele promovării sportului și organizării de competiții benefice pentru copii, în condiţii de siguranţă, igienă şi confort.