23.12.2014

Astăzi, 22 decembrie 2014, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, şi Administratorul Public al Județului, Alexandru Oprea, au participat la manifestările din Piaţa Mihai Viteazul cu ocazia comemorării eroilor-martiri şi aniversării a 25 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. La ceremoniile militare şi religioase au participat, alături de autorităţile judeţene, reprezentanţi ai: Asociaţiei Luptătorilor din Decembrie, Arhiepiscopiei Târgoviștei, Jandarmeriei Române, mai multor ONG-uri, Asociaţiei Cultul Eroilor, partidelor politice, cadrelor militare active şi în rezervă, dar şi numeroşi cetăţeni ai Târgoviştei.

Oficierea serviciului religios a fost urmată de depunerea de coroane de flori la monumentul ridicat pentru cinstirea memoriei eroilor români care, în Decembrie 1989, prin jertfa lor, au făcut posibilă înlăturarea regimului comunist. Activităţile dedicate acestei zile au continuat cu defilarea gărzii de onoare şi pomenirea eroilor-martiri.

După ceremonialul militar și religios, în sala de ședințe a Consiliului Județean Dâmbovița, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și președintele Asociației Luptătorilor din Decembrie 89, Ion Badea, au înmânat diplome și medalii jubiliare, cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la victoria Revoluției.

Președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu:

”Este o datorie de onoare și de suflet să-i comemorăm pe eroii Revoluţiei și nu trebuie să uităm vreodată că - pentru recâştigarea libertăţii şi a valorilor naţionale - în timpul evenimentelor din Decembrie ‘89, românii au luptat cu neînfricare, neprecupețind nici propria viață.

La un sfert de veac de la semnalul dat redeşteptării naţionale, este necesar să reflectăm cu respect și admirație asupra jertfei tinerilor de atunci, care au scris pagini valoroase în istoria neamului și care, prin gestul lor, au pus temelia unei democrații ce are șansa de a se maturiza prin tinerii de astăzi.

Revoluţia Română a deschis drumul speranţei. Dimensiunea acestui eveniment istoric este dată de consecinţele sale în plan politic, economic, social şi cultural. Evenimentele din 1989 rămân, împreună cu suferinţele și greutăţile proprii oricărui proces de transformări profunde, un reper definitoriu pentru noul statut al României în interiorul comunităţii europene şi euroatlantice.

Sistemul politic din Romania, instituţiile statului de drept, economia de piaţă bazată pe proprietatea privată au devenit realitate și au fost recunoscute ca atare de comunitatea internaţională.

Speranţă, Independenţă, Solidaritate, Șansă – acestea sunt valorile pentru care ne aflăm aici, pentru a afirma cu putere aceeași încredere în destinul neamului românesc, în viitorul său, în capacitatea sa de a înfrunta cu tărie valurile potrivnice ale istoriei.

Vă îndemn să privim și spre viitor cu speranţa că, prin solidaritate naţională și muncă, vom reuşi să depăşim toate obstacolele!

Permiteţi-mi, totodată, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, să vă adresez tuturor urările mele de sănătate, bucurii și prosperitate! Fie ca Sărbătoarea Crăciunului şi Anului Nou să vă aducă speranță şi linişte în suflete!

Sărbători Fericite şi La Mulţi Ani !”