Astăzi, 19 octombrie 2017, Sala Unirii din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa a găzduit Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Reabilitarea Colectării, Transportului, Depozitării și Prelucrării Deșeurilor Solide în Județul Dâmbovița”.
La întâlnire au participat: Alexandru Oprea, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, Vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Marin Antonescu, Administratorul Public al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Reabilitarea Colectării, Transportului, Depozitării și Prelucrării Deșeurilor Solide în Județul Dâmbovița”, membri ai asociației.
Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat 12 puncte. Președintele Alexandru Oprea a prezentat demersurile făcute de Consiliul Județean Dâmbovița pentru asigurarea suprafeţelor de teren de care este nevoie pentru amenajarea a două noi celule de depozitare a deșeurilor – în cadrul Centrului de Management al Deșeurilor de la Aninoasa și, respectiv, în cadrul Depozitului de Deșeuri de la Titu: „La Aninoasa, nu avem decât un hectar de teren, iar pentru restul facem formalităţile legale. Consiliul Judeţean Dâmboviţa a contractat o expertiză, a avut o primă discuţie cu proprietarii de teren de acolo. (…) Avem două variante, fie că vorbim de cumpărare, fie că vorbim de expropriere pentru clauză de utilitate publică; trebuie identificaţi proprietarii, trebuie purtate negocieri, trebuie pornite acţiuni. Deci lucrurile pot trena. (…) Unitatea administrativ-teritorială Titu, în anii 2005 - 2006, a transferat Consiliului Judeţean Dâmboviţa 7 hectare de teren, însumând aproximativ 2 hectare – groapa neconformă, aproximativ 2,5 hectare - celula care astăzi este plină şi încă aproximativ 2,5 hectare pe care se va construi celula 2.”
În urma votului exprimat în ședință de către cei prezenți, contractul cu SC Supercom SA nu se va prelungi, urmând ca, până la sfârşitul anului, să fie demarată procedura de achiziţie pentru serviciile de colectare şi transport al deşeurilor menajere, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Reabilitarea Colectării, Transportului, Depozitării și Prelucrării Deșeurilor Solide în Județul Dâmbovița” își va schimba denumirea în „Managementul Integrat al Deșeurilor în Județul Dâmbovița”, iar, prin amânarea punctului 7, referitor la metodologia de instituire și colectare a taxei de habitat la nivel județean cu destinație specială de salubrizare, și, respectiv, a punctului 8, referitor la stabilirea și aprobarea cuantumului taxei de habitat, la nivel județean, cu destinație specială de salubrizare, taxa de habitat nu se va modifica.
Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița