18.02.2021

Cele mai importante obiective turistice din județ sunt promovate la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României. Astfel, de astăzi, Consiliul Județean Dâmbovița, alături de Primăria Municipiului Târgoviște - în calitate de coexpozant, promovează în mediul online cele mai frumoase obiective turistice din Județul Dâmbovița, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

În perioada 18 - 21 februarie 2021, accesul vizitatorilor este gratuit, iar obiectivele turistice dâmbovițene pot fi vizitate virtual, în baza înregistrării pe platforma #TTRVirtual2021.

Printre atracțiile turistice promovate de Consiliul Județean Dâmbovița se numără cele 16 muzee şi case memoriale din cadrul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște (Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, Peştera Ialomiţei, Curtea Domnească din Târgoviște, Turnul Chindiei, Casa Atelier „Gabriel Popescu” din Vulcana-Pandele, Muzeul de Artă, Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti etc.), dar şi facilitățile oferite de stațiunea balneoclimaterică de interes național Pucioasa.

De asemenea, în baza acordului de cooperare încheiat între Consiliul Județean Dâmbovița și Municipiul Târgoviște, pe platforma virtuală mai sunt promovate Complexul Turistic de Natație Târgoviște, Grădina Zoologică, Teatrul Tony Bulandra, Parcul Chindia - Skatepark și centrul istoric al Târgoviștei.

Târgul de Turism al României rămâne unul dintre cele mai prestigioase evenimente care promovează atât agențiile de turism din țară, cât și principalele puncte de atracție turistică din fiecare județ.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița