17.08.2021

          În perioada 16 - 21 august 2021, 50 de copii din Raionul Ialoveni, Republica Moldova, petrec câteva zile de vacanță în tabără, în județul nostru.

          La Complexul Muzeal „Curtea Domnească”, președintele Consiliului Județean dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost astăzi gazda micilor vizitatori, cărora le-a urat bun venit și o ședere plăcută și educativă în județul nostru.

          Proiectul „Tabără pentru elevii din Raionul Ialoveni, Republica Moldova - 2021”, care a făcut posibilă această activitate, este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Dâmbovița, în baza unui acord-cadru de finanțare, în valoare totală de 101.954 lei, încheiat între județul Dâmbovița, prin Consiliul Județean Dâmbovița, și Raionul Ialoveni, prin Consiliul Raional Ialoveni.

          „Tabără pentru elevii din Raionul Ialoveni, Republica Moldova - 2021” va continua cu o a doua serie de 50 de elevi, care se vor afla în județul nostru în perioada 23 - 28 august 2021.  

          Din suma alocată de Consiliul Județean Dâmbovița pentru această acțiune - de 84.272 lei, copiilor le sunt oferite servicii de cazare și masă. În plus, ei se pot bucura de excursii și vizite la mai multe obiective turistice și muzee din județ, ceea ce îi va ajuta să descopere o parte din istoria și arta care s-au scris pe meleagurile noastre.

          Transportul elevilor este asigurat din cofinanțarea Consiliului Raional Ialoveni.

          Proiectul a fost aprobat prin Hotărârea nr. 251/28.07.2021, în cadrul stabilit în anul 2015 prin Protocolul de înfrățire între județul Dâmbovița și Raionul Ialoveni.