29.09.2014

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, a participat astăzi, 28 septembrie, la mai multe evenimente ce marchează viaţa şi tradiţiile comunităţilor locale din Pietroșița, Comișani și Răzvad.

În comuna Pietroșița, alături primarul localității, Ion Dicu, senatorul Leonardo Badea și numeroși localnici, șeful administrației județene a luat parte la inaugurarea a 4 străzi din localitate, asfaltate în cadrul proiectului ”Modernizare drumuri locale”, derulat prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Bucegi – Leaota. Cele 4 tronsoane de drum finalizate sunt: DC 132 B și DC 132 C (Pietroșița), și DC 132 D și DC 132 E (satul Dealu Frumos). Valoarea totală a investiției este de 191.263 Euro, din care 123.375 Euro - finanțare nerambursabilă.

 

Primarul comunei Pietroșița, Ion Dicu: ”Este o zi istorică pentru satul Dealu Frumos. Inaugurăm al doilea proiect european în comuna Pietroșița. După doi ani de alergări după acte și avize, a venit și ziua mult așteptată. În satul Dealu Frumos, anul acesta, în decursul a trei luni s-au asfaltat 2 km [de drum] (…) Vreau să-i mulțumesc domnului președinte Adrian Țuțuianu, prezent astăzi, alături de noi, pentru sprijinul acordat în realizarea acestor asfaltări, pe care nimeni nu le credea posibile. Am ajuns să avem asfalt după sute de ani de clisă”.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu:

”Ceea ce am făcut în cei doi ani 2012 – 2014, de când am venit la Consiliul Județean, a fost să rezolvăm multe din lucrurile pe care le așteptați de foarte multă vreme. Am asfaltat și aici, în Dealu Frumos, și în Pietroșița. Așa cum v-a spus și domnul primar, o să realizăm o reparație capitală a căminului cultural în satul din centru, [ceea ce] înseamnă 12 miliarde lei. Continuăm lucrările la apă și în zona aceasta. Am avut anul acesta 5 miliarde lei alocate, iar săptămâna viitoare o să mai alocăm încă 5 miliarde lei. Mai avem nevoie de încă 13 miliarde lei pentru anul viitor și sper ca, în lunile martie – aprilie, lucrările la apă să fie finalizate. Am asigurat și un microbuz școlar pentru copiii din acest sat (…) Foarte important, mai ales pentru viitor, este și faptul că printr-un parteneriat cu vecinii de la Runcu s-a făcut și drumul de legătură dintre Dealu Frumos și Runcu. Vreau să știți că va intra în reparație și drumul din centru, de la Pietroșița până aici. Eu spun că, în ansamblu, Pietroșița va fi în anul 2016 cu majoritatea problemelor ce țin de infrastructură - o comună cu condiții de viață civilizate. Îi felicit pe domnul primar, pe domnul viceprimar, felicit Consiliul Local pentru că, dacă suntem uniți, vom face treabă bună!”.

În comuna Răzvad, prin Grupul de Acțiune Locală Arcul Târgoviștei”, a fost tăiată panglica inaugurală a obiectivului ”Reabilitare Bibliotecă, Comuna Răzvad”. La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Ioan Marinescu, Administratorul Public al Județului, Alexandru Oprea, directorul Bibliotecii Județene ”I. H. Rădulescu”, Agnes Erick, primarul comunei, Constantin Năstase, precum și numeroși elevi și localnici.

Valoarea investiției este de 65.928 Euro, din care 50.629 Euro - finanțare nerambursabilă.

Clădirea bibliotecii a fost construită în anul 1925, ulterior executându-se lucrări de reparații curente (amenajarea spațiilor, grupuri sanitare, terasă, lucrări de compartimentare, dotare clădire cu mobilier nou și calculatoare).

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu:

E foarte important că inaugurăm o bibliotecă. Sunt de părere că biblioteca va rămâne, mulți ani de aici înainte, un mijloc de informare pentru cei care au dorința profundă de cunoaștere. Desigur că îl putem cupla și cu mijloacele moderne de comunicare și culegere a informației, sper eu - în beneficiul copiilor din localitatea Răzvad”.

Tot astăzi, președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a participat și la  sărbătoarea comunei Comișani, organizată, ca în fiecare an, în centrul localității. Cu acest prilej, președintele Adrian Țuțuianu a transmis un mesaj de felicitare locuitorilor comunei Comișani, aducându-le și câteva vești bune legate de dezvoltarea zonei:

Este o mare bucurie să particip astăzi, alături de dumneavoastră, la ziua localității. Sunt oaspetele dumneavoastră în fiecare an și aș vrea să vorbim despre lucrurile bune care urmează să se întâmple în Comișani. Vom finaliza anul viitor mai multe lucrări: se va finaliza lucrarea la sediul primăriei, se va reface căminul cultural, care va fi unul modern; la acest moment, s-au finalizat procedurile de achiziție publică. Lucrăm la canalizare și, după cum se vede, se lucrează într-un ritm susținut; se vor face alocări suplimentare și în această lună pentru a putea merge mai departe. Mai avem un proiect pe bani europeni pentru extinderea rețelelor de apă și canal care, la acest moment, este în adjudecare, se fac procedurile de achiziție publică. Foarte important este și proiectul de extindere a rețelei de drumuri asfaltate (7,7 km). Avem vești bune pentru comișăneni, iar toate aceste lucruri se vor întâmpla anul acesta și anul viitor; în 2016, vom fi o localitate cu toate lucrurile de infrastructură puse la punct. Foarte important este că lucrăm la extinderea pe 4 benzi a drumului Bâldana – Târgoviște – Pucioasa. Ne interesează pe toți și sper ca, anul viitor, să avem studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, iar în 2016 să începem lucrările. Va însemna șansa majoră pentru dezvoltarea județului Dâmbovița. De asemenea, la Consiliul Județean, pregătim proiectul de modernizare a drumului de la Ulmi până la Bujoreanca. Este drum județean și trece prin localități importante: Ulmi, Comișani, Băleni, Dobra, Bilciurești, Cojasca și Cornești. Sunt două proiecte mari și avem nevoie de 3 – 4 ani pentru a le pune în aplicare, începând de anul viitor. Vă asigur că ele vor fi finalizate în termenul cel mai scurt. Tot o veste bună, pentru că sunt mulți tineri în localitate: avem satisfacția că s-a finalizat prima parte a campusului Universității Valahia din Târgoviște, început în anul 1997. Se va finaliza și un institut de cercetare – lucruri bune, care vin să sprijine dezvoltarea acestui județ. Închei prin a vă ura tuturor La Mulți Ani! Să ne vedem, de fiecare dată, la evenimente speciale!”