19.05.2022

Începând de astăzi, 19 mai 2022, 19 proiecte din domeniile sport, tineret, promovarea turismului și protecția mediului, educație civică și social au șansa de a se materializa, după ce au fost declarate admise la finanțare nerambursabilă din bugetul județului Dâmbovița.  

Pentru aceasta, președintele Corneliu Ștefan, alături de vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, a semnat astăzi contractele de finanțare în baza cărora cele 19 proiecte selectate vor putea prinde viață.

Bugetul total alocat pentru sesiunea I a anului 2022 a fost de 600.000 lei. Pe domenii, el a fost repartizat astfel: sport - 270.000 lei, tineret - 150.000 lei, promovarea turismului și protecția mediului - 60.000 lei, educație civică și social - 120.000 lei. Beneficiarii acestui program sunt asociații, cluburi sportive și organizații non-guvernamentale care realizează activități în domeniile menționate.

Suma totală aprobată pentru finanțarea proiectelor selecționate este de 432.228 lei. Din domeniul sportului, au fost aprobate 7 proiecte în valoare totală de 175.528 lei; 4 proiecte din categoria tineret au primit în total 76.700 lei; promovarea turismului și protecția mediului reunesc 3 proiecte, a căror valoare cumulată este de 60.000 lei; din categoria educație civică și social, urmează a fi implementate 5 proiecte, în valoare totală de 120.000 lei.

La acest eveniment, alături de președintele Corneliu Ștefan, au participat: Claudiu Mănescu - șef serviciu în cadrul Serviciului Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale, reprezentanții organizațiilor beneficiare ale finanțărilor nerambursabile, precum și alți reprezentanți ai Consiliului Județean Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan: „Pentru mine, un astfel de eveniment nu poate fi decât un moment de bucurie, deoarece semnarea contractelor de finanțare pentru aceste inițiative înseamnă că un număr important de activități din domeniile sportului, tineretului, turismului, protecției mediului, educației civice au primit șansa de a fi implementate, iar, prin aceasta, visurile acelora care le-au gândit, dar și ale celor care vor participa la implementarea lor vor putea deveni realitate.

În același timp, fac apel la dumneavoastră să respectați ghidul de finanțare și termenii contractelor. Nu în ultimul rând, sunt convins că dumneavoastră - inițiatorii, cei care vă veți implica în realizarea acestor proiecte, dar și grupurile-țintă ale acestor proiecte - sunteți ambasadori potriviți în ceea ce privește promovarea județului Dâmbovița, iar pentru acest lucru vă mulțumesc. Vă urez mult succes!”                       

 

            Compartimentul Imagine, Relații Externe - Consiliul Județean Dâmbovița