08.07.2016

Sub sloganul „140 de ani de activitate umanitară”, astăzi, 6 iulie, Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița a organizat în sala de conferințe a Complexulului din Parcul Industrial Mija, simpozionul dedicat aniversării celor 140 de ani de activitate umanitară a Crucii Roşii din România (CCR). Alături de conducerea Comitetului Județean de Cruce Roșie, preşedintele Floris Lăzărescu și  directorului CCR Dâmboviţa - Gheorghe Popescu la eveniment au mai participat:

voluntari, parteneri externi (reprezentanţi ai Crucii Roşii din Kiev- Ucraina, Crucii Roşii din Veszprem-Ungaria), cu care Crucea Roşie Dâmboviţa are încheiate acorduri de colaborare, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Târgoviştei. De asemenea, au fost invitaţi la eveniment și reprezentanți ai administraţiei locale din Republica Moldova, din raioanele Ialoveni şi Ştefan Vodă, care au încheiate parteneriate cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Pentru a marca cei 140 de ani de activitate umanitară,  a fost lansată și lucrarea monografică „Istoria Crucii Roşii Române Filiala Dâmboviţa”, sub semnătura inspectorului școlar Marian Curculescu, volum ce prezintă rolul pe care Crucea Roşie Dâmboviţa l-a avut de-a lungul timpului.

În cadrul simpozionului au fost transmise mesaje de felicitare din partea reprezentanților instituțiilor județene și locale, a invitaților din țară și străinătate și au fost înmânate diplome de recunoştinţă pentru activitate, purtând sigla „140 de ani de activitate umanitară a Crucii Roşii Române”.

Consiliul Județean Dâmbovița a fost reprezentat de secretarul județului, dr. Ivan Vasile Ivanoff, care a dat citire mesajului Președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, prilejuit de momentul aniversar: ”La aniversarea celor 140 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române, cea mai mare organizație umanitară din țară, a cărei activitate se bazează în principal pe voluntariat, mă simt onorat să pot transmite gândurile mele și aprecierea sinceră pe care o am pentru cei care sunt apărătorii valorilor umanitare.

Cu prilejul editării monografiei despre istoria și evoluția Crucii Roșii Dâmbovița, îmi exprim respectul pentru autor care a inclus în paginile lucrării articole bine documentate despre activitățile acestei organizații, evidențiind totodată rezultatele de excepție obținute de filiala județeană în competițiile naționale și internaționale.

Monografia de față este un veritabil etalon de profesionalism, prin care activitatea Crucii Roșii Dâmbovița este transmisă cu emoție, talent și dăruire, constituindu-se într-o punte între trecut și realitatea de astăzi. Fără energia, pasiunea si responsabilitatea voluntarilor, misiunea Crucii Roșii Dâmbovița, de a veni în ajutorul celor aflați în impas, nu ar fi posibilă. Lucrarea este practic un compendiu despre evoluția și repoziționarea Crucii Roșii din România.

În spatele acestor rezultate, sunt ore de pregătire, dăruire și ambiție. Era nevoie de apariția acestei lucrări pentru a reconfirma, o dată în plus, că filiala de Cruce Roșie Dâmbovița este o adevărată școală în domeniul acordării primului ajutor.

La ceas aniversar, urez conducerii filialei județene de Cruce Roșie, precum și voluntarilor săi, mult succes în nobila lor activitate, iar autorilor monografiei întreaga mea recunoștință pentru că au făcut posibilă apariția acestei lucrări valoroase, dedicată istoriei și evoluției Crucii Roșii Dâmbovița. Sunt alături de dumneavoastră în misiunile deloc ușoare pe care le aveți de îndeplinit într-o societate aflată mereu în schimbare. Pentru mine, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, este o ocazie în plus de a le mulțumi voluntarilor Crucii Roșii Dâmbovița pentru forța morală de care au dat dovadă în fiecare dintre eforturile lor de a duce la bun sfârșit activități pe cât de nobile, pe atât de dificile. În același timp, transmit îndemnul meu comunității dâmbovițene de a fi mereu alături de voluntarii Filialei Județene de Cruce Roșie în viitoarele lor misiuni!”