22.03.2013

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în săptămâna 25– 29 martie 2013, va efectua prin unităţile de profil următoarele activităţi:

1.      Reparaţii asfaltice cu mixtură asfaltică BAPC16  DJ711 Ulmi – Băleni – Cojasca.

2.      Reparaţii asfaltice cu mixtură asfaltică BAPC16  DJ721 Colanu – Pierşinari- Gura Şuţii.

3.      Reprofilare cu adaos  material pietros DJ 714 Sanatoriul Moroieni – Peştera, km 6+000 – 10+000.

4.      Reprofilare cu adaos  material pietros DJ 702L Scheiu – Ludeşti.

5.      Înfiinţare aliniamente de vegetaţie forestieră pe zona de siguranţă a drumurilor judeţene Dobra , Sălcioara, Braniştea.

ATENŢIE!  BULETIN RUTIER

1.      Sectorul de drum DJ 713 de la DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului este închis circulaţiei publice în perioada de iarnă având lucrările de reabilitare şi modernizare nefinalizate. Accesul în Platoul Padina se realizează pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroieni – Peştera care prezintă depuneri de zăpadă pe carosabil începând cu km 10+000.

Datorită topirii zăpezii partea carosabilă pietruită până la km 10+000 prezintă degradări accentuate recomandând în acest caz circulaţia cu autovehicule echipate corespunzător.

Totodată atenţionăm că pe acest traseu sunt mai multe zone în care se desprind bolovani şi stânci din versanţi, circulaţia pe aceste sectoare urmând a se efectua  cu atenţie pentru evitarea oricăror pericole.

2.      DJ 711A, DN7- Serdanu - Pitaru – Potlogi- sector restricţionat din punct de vedere al circulaţiei publice deoarece lucrările de modernizare iniţiate în trim. IV 2012 sunt parţial executate acestea urmând a fi continuate în trim.II 2013.

3.       Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări în urma precipitaţiilor sub formă de ploaie şi zăpadă precum şi a fenomenului de îngheţ dezgheţ.

                  -    DJ 712 A Gura Bărbuleţu – Râu Alb şi sectorul Fieni - Runcu

                  -    DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroieni – Peştera

                  -    DJ 720 A Bucşani – Răţoaia – Mărceşti

                  -    DJ 401 A  intersecţie Calea Ferată – Mogoşani

                  -    DJ 702 F Puntea de Greci – Răscăieţi

                  -    DJ 611 Petreşti- Vişina – Şelaru

                  -    DJ 711 Ulmi – Comişani – Băleni – Dobra – Cojasca

                  -    DJ 721 Ulmi – Colanu – Văcăreşti – Gura Şuţii – Produleşti

                  -    DJ 710 Miculeşti – Bezdead

                  -    DJ 720 C Gura Ocniţei – Ocniţa

                  -    DJ 702 E Găeşti – Cobia

                  -    DJ 702 L  Ludeşti – Scheiu

                  -    DJ 721 A  Cuparu  - Sperieţeni – Gura Şuţii

                  -    DJ 503 limită judeţ Teleorman – Şelaru

                  -    DJ 711 D Româneşti – Poiana

                  -    DJ 711 A Pitaru -  Serdanu

NOTĂ:

Pe aceste sectoare care urmează a fi programate la reparaţii imediat ce condiţiile meteo vor permite, recomandăm a se circula cu viteză redusă şi a se respecta semnificaţia indicatoarelor rutiere.

 Alte recomandări:

- Circulaţia pe sectoarele de drumuri judeţene cu autovehicule echipate corespunzător perioadei de iarnă, acolo unde e cazul.

- Deplasările pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroieni – Peştera se vor realiza numai cu autovehicule de teren şi echipate cu dispozitive antiderapante. De asemenea recomandăm a nu se face deplasări în această zonă în perioadele în care sunt cantităţi importante de precipitaţii sub formă de zăpadă, lapoviţă sau ploaie.

- Se va circula cu atenţie şi viteză redusă, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere având semnificaţia „ drum cu denivelări”,adaptându-se viteza la starea părţii carosabile.

- Evitarea depăşirilor în zonele cu degradări şi realizarea acestora numai cu asigurarea măsurilor de siguranţă rutieră.

- Detalii privind situaţia sectoarelor amintite se pot obţine de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică  tel. 0245/207625

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean